Ср, 2024-04-24, 17:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 18 » Луценко звинуватив МОЗ у зловживаннях на 32 млн грн
01:33
Луценко звинуватив МОЗ у зловживаннях на 32 млн грн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністерство внутрішніх справ України заявляє про 500 випадки залучення до відповідальності за зловживання й порушення норм законодавства при закупівлях Міністерством охорони здоров'я медичних препаратів за завищеними цінами. Про це повідомив на прес-конференції глава МВС Юрій Луценко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Міністр зазначив, що в першу чергу мова йде про перевищення цін на лікарські засоби зі списку Кабінету Міністрів і кілька випадків викрадення лікарських засобів з метою їх перепродажу. За словами Луценко, у відповідні органі спрямоване більш 100 приписань, санкцій аж до позбавлення ліцензій.

Міністр звернув увагу, що протягом 4 років укладались угоди на придбання ліків з підприємствами, які не є їхніми виробниками. Луценко зазначив, що криміналу в таких схемах немає, але, на його думку, це намір чиновників Мінздраву, які координують таку діяльність.

Також Луценко заявив, що Міністерство охорони здоров'я закуповувало препарати за завищеними цінами через оффшорнні компанії. Такі схеми він назвав систематичними.


"Закупалися ті самі препарати одних фірм за цінами значно вище, чим за пропозицією Фонду Клінтона для країн, що розвиваються". По оцінкам голови МВС, у зв'язку із цим Україна втратила близько 32 млн грн.

До того ж податківці вже оштрафували аптечні заклади на суму 15,8 млн грн та вилучили з незаконного обігу медичної продукції на загальну суму 21,5 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Державної податкової адміністрації України.

Станом на 17 листопада робочими групами органів державної податкової служби проведено 7043 перевірки дотримання порядку проведення розрахункових операцій за готівку. Викрито 1898 порушень податкового законодавства на ринку обігу медикаментів.

За результатами контрольно-перевірочних заходів органами державної податкової служби встановлено 6902 факти відсутності окремих обов’язкових лікарських засобів і виробів медичного призначення на період карантину. До управлінь Державної комісії по контролю за ліками передано акти перевірок по 2754 аптечних закладах, які фіксують відсутність асортименту ліків. Інші матеріали готуються до передачі.

ри перевірках аптечних закладів встановлено 839 фактів перевищення граничних роздрібних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення. До управлінь Державної інспекції з контролю за цінами передано акти перевірок по 499 аптечних закладах, у яких встановлено перевищення граничних роздрібних цін. Інші матеріали готуються до передачі.

Контроль органів державної податкової служби за реалізацією лікарських засобів і виробів медичного призначення триває, зазначили в ДПА.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1234 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ