Чт, 2024-03-28, 12:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 25 » Луцька міськрада вимагає дати спокій Бандері та звільнити Табачника
21:20
Луцька міськрада вимагає дати спокій Бандері та звільнити Табачника
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Луцька міська рада вимагає звільнення міністра освіти і науки Табачника. Відповідне звернення до Президента України, прем'єр-міністра і Верховної Ради прийняли сьогодні на позачерговій сесії депутати Луцької міськради.
Звернення депутати підтримали з першого разу, без обговорення і більшістю голосів: за - 34, проти - 1 і утримався – 1. Всього в Луцькій міській раді 45 депутатів, передає УНІАН.

За словами авторів звернення, "глибоку тривогу і стурбованість наших виборців викликало призначення Дмитра Табачника міністром освіти і науки України. Адже саме освіта і наука повинні сприяти вихованню свідомості і почуття національної гідності в українців, плекати в них шану і повагу до історії своєї Батьківщини".

В той же час, як зазначають луцькі депутати, Табачник відомий широкому українському загалу "своїми провокаційними заявами щодо української нації, її окремих етнічних груп, національних героїв нашої країни".

Зокрема, за їх словами, Табачник негативно сприймає українізацію кінопрокату, галичан взагалі не вважає за українців, різко негативно ставиться до українських визвольних змагань під проводом ОУН-УПА у 40-50-х роках минулого століття, применшує репресії радянської тоталітарної держави стосовно українців, заперечує факт Голодомору.

Крім того, наголошується у зверненні, заяви нового міністра освіти про перші кроки в роботі, а саме: скасування зовнішнього незалежного оцінювання, а отже, повернення корупції у заклади освіти, скорочення сфери вживання державної української мови, переписування національної історії України сприяють ще більшій напрузі у суспільстві, що лише починає оговтуватися від надзвичайно складних виборів президента України.

"В цій ситуації єдино можливим виходом вважаємо звільнення Дмитра Табачника з займаної ним посади. Адже такий міністр освіти і науки - виклик всьому українському народу. Зрештою, це спроба поставити під сумнів саме існування Української держави", - заявили депутати Луцької міськради.

Також Луцька міська рада закликає президента Віктора Януковича не скасовувати указ про присвоєння провіднику ОУН Степану Бандері звання Герой України. На позачерговій сесії депутати Луцької міської ради підтримали аналогічне звернення Івано-Франківської міської ради щодо спроб окремих політиків та політичних сил засудити рішення колишнього Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Бандері звання Герой України. Відповідне рішення сьогодні підтримали 34 депутати, всього в Луцькій міській раді 45 депутатів.

"Ми, депутати Луцької міської ради та громадськість міста, вкрай занепокоєні ситуацією, що склалась довкола присвоєння звання Героя України Степану Бандері...

На наш погляд, не постать Бандери розколює українську громаду, а бездоказові інтерпретації та політичні спекуляції навколо неї, що відбуваються на тлі незнання об'єкту, про який йдеться. А ще гірше, на тлі небажання знати правду і її відстоювати. Яскраво препаровані напівправда чи напівбрехня значно швидше оволодівають свідомістю людей, ніж копітка робота відшукування вивірених фактів та вибудови з них правдивої біографії людини. Сьогодні засуджують присвоєння звання героя ті, хто ніколи не хотів бачити Україну самостійною, незалежною, сильною державою....", - сказано у зверненні.

Зважаючи на вагомий особистий внесок Бандери в боротьбу за українську державність, депутати Луцької міської ради просять президента не сприяти поширенню антиукраїнських настроїв у територіальних громадах та не підтримувати ідею скасування Указу Президента України "Про присвоєння Бандері звання Герой України".

Довідка. Степан Бандера

Степан Андрійович Бандера народився 1 січня 1909. Був лідером українських націоналістів, головою революційної Організації українських націоналістів (ОУН(б)).

У 1929 він вступив в ОУН, з 1931 був членом Краєвої Екзекутиви ОУН на Західно-українських землях (ЗУЗ), а з червня 1932 - заступником Краєвого Провідника і референт пропаганди. З 1940 обіймав керівні посади в ОУН.

У червні 1941 року українські націоналісти на чолі із Бандерою увійшли до Львова разом з німецькими військами. 30 червня 1941 року Бандера був арештований нацистським урядом за спроби проголошення його прихильниками на чолі із Ярославом Стецько відновлення незалежної Української держави у Львові (всупереч фашистським планам колонізації України).

Після закінчення Другої світової війни Бандера проживав у Західній Німеччині, звідки продовжував керувати УПА.

Убитий у 1959 році в Мюнхені, як встановив німецький Федеральний конституційний суд у Карлсрує - за завданням КДБ, Богданом Сташинським, який пізніше втік до Західного Берліну.

22 січня 2010 року Президент України Віктор Ющенко присвоїв Степану Бандері звання Героя України посмертно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1059 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ