Чт, 2024-04-25, 01:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 1 » Лукашенко каже, що посольство РФ у Мінську підпалили росіяни
20:26
Лукашенко каже, що посольство РФ у Мінську підпалили росіяни
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

    Президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив у середу, що правоохоронні органи ретельно відпрацюють версію можливої причетності російської сторони до пожежі, яка сталася 30 серпня на території посольства РФ у Мінську, передає NEWSru.com.

"Швидше за все, напевно, їм потрібен був цей інцидент, щоб показати: от бачите, який там уряд, Лукашенко, який ледве не сам влаштував цей теракт, як вони його називають, і підпалили автомобіль російського посольства. Покидьки й негідники", - цитує Интерфакс заяву бєларуського лідера.

"Атака одна, атака друга, атака третя в ЗМІ, безпрецедентний тиск в економіці. Не виходить. Прагнули президента нахилити - виходить навпаки. Треба шукати інші методи", - сказав Лукашенко. Тому, за його словами, "це цікава версія, й ми будемо її відпрацьовувати".

Лукашенко заявив, що бєларуська сторона "миттєво виявила (підпал автомобіля) і запропонувала російському посольству допомогу. Але вони сказали, що впораються самі". За його словами, "що стосується цієї швидкої звинувачувальної реакції з боку Росії, то я починаю подумувати про те, кому це було потрібно".

"Нам це потрібно було з низкою цих пропагандистських фільмів? Ну, аж ніяк нам цього не треба було. Тим більше - бєларуському президенту це на шкоду. Тому спихають це на те, що ми знали й не запобігли... Це покидьки й ідіоти", - сказав Лукашенко.

Посольство РФ у Мінську відмовилося коментувати висловлення Олександра Лукашенко про можливу причетність російської сторони до інциденту на території посольства 30 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки в нас немає коментарів із приводу висловлення президента Бєларусі про причетність російської сторони до інциденту, що відбувся на території посольства Росії", - заявив радник посольства РФ по роботі зі ЗМІ Вадим Гусєв.

Зазначимо, у понеділок близько 22.50 невідомі кинули на територію російського посольства в Мінську дві пляшки із запалювальною сумішшю. Ніхто не постраждав, одна пляшка потрапила у припаркований на території посольства автомобіль, але співробітники охорони посольства погасили пожежу самостійно.

Мінська міліція порушила кримінальну справу за статтею "хуліганство" і встановлює особи двох підозрюваних.

Під час огляду місця події співробітники слідчо-оперативної групи центрального ГУВС виявили і вилучили скляну пляшку місткістю 0,33 літра з-під слабкоалкогольного напою із залишками горючої суміші, а також осколки скляної пляшки із залишками ґнота.

Пізніше представник ГУВС Мінміськвиконкому заявив, що мінська міліція розцінює як хуліганство інцидент зі жбурлянням пляшок із запалювальною сумішшю в посольство Росії в Бєларусі.

Останнім часом напруження між двома країнами зростає, з початку липня між РФ та Бєларуссю триває "інформаційна війна", початок якій поклав фільм "Хрещений батька", який вийшов в ефір російського телебачення і показав Олександра Лукашенка як психічно хворого авторитарного правителя.

Раніше Олександр Лукашенко заявляв, що жодних конфліктів між Бєларуссю та Росією немає, а існують розбіжності між політиками.

"Хочуть політики чи ні, росіян і бєларусів не розірвати. Немає такої сили, яка могла б розірвати нашу дружбу", - сказав Лукашенко 27 серпня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1043 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ