Пт, 2024-04-19, 01:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 29 » Лукашенко не відмовиться від купівлі російської нафти, незважаючи на постачання нафти з Венесуели
18:11
Лукашенко не відмовиться від купівлі російської нафти, незважаючи на постачання нафти з Венесуели
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/


Президент Бєларусі Олександр Лукашенко вважає ризикованим використання одного маршруту поставок нафти з Венесуели до Бєларусі. Як повідомили у прес-службі білоруського президента, про це Лукашенко заявив на нараді з найбільш актуальних питань диверсифікації зовнішньоекономічної діяльності Бєларусі, а також співпраці з Венесуелою, Росією та Україною.
"Ми почали видобувати нафту у Венесуелі й в Ірані. Більш того, ми прийшли до того, що сьогодні вже поставляємо нафту з Венесуели і досить успішно переробляємо її на наших підприємствах. Сьогодні стоїть питання про надійні поставки нафти до Бєларусі зі світових ринків і різними маршрутами. Ми у жодному випадку не повинні повторити помилку, яка мала місце у відносинах з Росією. Поставки з інших ринків нафти по одному маршруту такі ж небезпечні, як зараз залежність від однієї держави із поставки вуглеводневої сировини", - сказав Лукашенко.

Водночас глава білоруської держави підкреслив, що Бєларусь не має наміру вести економічну війну з Росією. "Ніякої війни. Це наші традиційні ринки, ми купуємо й купуватимемо звідти енергоносії. Ніхто нам Росію в цьому плані на 100% не замінить. Але поступово наша країна повинна нарощувати обсяг поставок енергоносіїв і по інших маршрутах. Тому ставити питання так, що це проти Росії, - буде безглуздо й взагалі не буде зрозуміло й прийнятно для нашого суспільства. Але ми не можемо залежати від однієї держави, одного центру поставок, чи то енергоресурси, сировина, комплектуючі. Ми повинні летіти, як кажуть у Бєларусі, на двох крилах", - додав Лукашенко.

"Росія - наш давній партнер. Ми розмовляємо однією мовою, у нас один менталітет, ми один народ. Якщо сьогодні російське керівництво зайняло таку позицію, напевно, у них є підстави для цього, й ми критикуємо їх за це, але повинні увійти і в їхнє становище, - так, як вони повинні увійти в наше становище, коли ми шукатимемо альтернативу природному газу, нафті, - з питань, з яких нас намагаються дуже сильно нахилити", - наголосив Лукашенко.

Як повідомлялось, у травні 2010 року Бєларусь почала поставляти для Мозирського нафтопереробного заводу нафту з Венесуели через територію України. В травні-червні через Одеський торговий морський порт до Бєларусі транспортовано 160 тисяч тонн венесуельської нафти. Сьогодні, 29 червня, в Одеському порту має розпочатися розвантаження третього танкера з 80 тис тонн нафти з Венесуели для Бєларусі. З Одеси нафта транспортується до Мозиря (Бєларусь) залізничним транспортом.

Бєларусь нарощує імпорт венесуельської нафти транзитом через Україну

Республіка Бєларусь нарощує імпорт венесуельської нафти транзитом через Україну. Черговий танкер з венесуельською легкою нафтою Santa Barbara дедвейтом 80 тис тонн у понеділок, 28 червня, встав під розвантаження в порту Одеса для подальшого постачання нафти в Бєларусь залізницею, передає Reuters.

Постачання нафти Santa Barbara в Бєларусь продовжаться в липні: наступного місяця очікується прибуття ще трьох танкерів з венесуельською нафтою сукупним обсягом близько 240 тис тонн. При цьому можливості порту Одеса щодо прийому нафти з моря для перевалювання на залізницю обмежені, передає УНІАН.

Зазначимо, це вже третій 80-тисячний танкер з венесуельською сировиною, що направляється на НПЗ Бєларусі. Бєларусь, яка не має виходу до моря, домовилася про постачання нафти з Венесуелою, куди тільки авіапереліт займає близько доби, після рішення Росії підвищити експортні мита на сировину.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1139 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ