Чт, 2024-04-18, 14:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 9 » Лукашенко ні перед ким не плазуватиме, але шукає підтримки Заходу
16:51
Лукашенко ні перед ким не плазуватиме, але шукає підтримки Заходу
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/


Бєларусь має намір вибудовувати відносини з партнерами, в тому числі Євросоюзом, ґрунтуючись на принципі пріоритетності власної незалежності, заявив президент Бєларусі Олександр Лукашенко. Він зустрівся в п'ятницю в Мінську з єврокомісаром з питань розширення ЄС та європейської політики добросусідства Штефаном Фюле, передає Інтерфакс.
"Ми не впадемо, не будемо повзати на колінах ні перед ким - ні перед вами (Євросоюзом - ред.), ні перед Росією, ні перед Америкою", - сказав під час зустрічі Лукашенко.

"Давайте домовимося, що головне - це наші суверенітет, безпека і незалежність нашої країни. В ім'я цієї незалежності ми будемо робити все. Ми не будемо бігати по Європі, Америці, Росії, брати у вас гроші", - підкреслив глава держави.

Він закликав європейських партнерів "без подвійних стандартів дотримуватися демократичних цінностей".

Разом з тим президент відзначив існування проблемних моментів у відносинах Бєларусі і Євросоюзу. У зв'язку з цим Лукашенко заявив: "Я не плекаю ніяких надій: ви будете вичікувати, дивитися, чим закінчаться президентські вибори в Бєларусі".

За словами президента Бєларусі, він намагається "зрозуміти ЄС, американців, а зараз вже і росіян у зв'язку з цим (очікуванням результатів виборів - ред.)".

"З одного боку, правильно і об'єктивно - ви (ЄС - ред.) та інші хочете знати, з ким доведеться мати справу, хто буде президентом у Бєларусі. Але я хочу застерегти від зайвих надій і сподівань: Бєларусь буде рухатися своїм шляхом", - підкреслив Лукашенко.

Російські ЗМІ: Лукашенко, скомпрометований Росією, кинувся по підтримку до Заходу

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко, злякавшись погіршення відносин з Москвою, вирішив піти на активне зближення із Заходом, вважає російська преса, коментуючи зустріч білоруського президента з єврокомісаром. На думку експертів, мова піде про те, як будуть далі розвиватися відносини ЄС і Бєларусі, пише "Незалежна газета".

Напередодні приїзду єврокомісара у Мінську заявили, що розраховують на лібералізацію візового режиму, формування договірно-правової бази, розвиток економічної та кредитно-інвестиційного співробітництва. У свою чергу Фюле написав статтю "ЄС-Бєларусь - співпраця заради реформ", в якій закликав Бєларусь скористатися можливостями, які відкриває програма "Східне партнерство".

Публікація з'явилася в газеті президента Лукашенка "Радянська Бєларусь". На думку місцевих спостерігачів, це може свідчити про готовність влади прислухатися до деяких рекомендацій Брюсселя.

Громадянам Бєларусі Фюле обіцяє зниження вартості віз (сьогодні 60 євро), бізнесу - інтеграцію з європейським ринком, владі - "асоціацію з ЄС". Що більше реформ проведе Бєларусь, то більше благ вона отримає від Європи, стверджує Фюле.

Як відзначає видання, за два останні місяці Лукашенко втратив як економічну, так і політичну підтримку Москви, на якій досі трималася його влада. Тому на переговорах з Євросоюзом він має стати менш категоричним.

Конфлікт між Мінськом і Москвою став очевидним після того, як на російському телебаченні був показаний фільм "Хрещений батько": в ньому журналісти відкрито звинуватили Олександра Лукашенка у вбивстві своїх політичних опонентів.

На думку експертів, поява "антилукашенківських сюжетів" може бути пов'язана з майбутніми виборами президентськими виборами в Бєларусі, після яких Москва, схоже, не проти бачити на чолі сусідньої країни більш адекватну фігуру.

Спочатку Білоруське телебачення не пускало фільму в ефір, однак він негайно з'явився в Інтернеті, і всі охочі змогли з ним ознайомитися. У результаті 4 липня фільм все ж показали в Бєларусі, але "з купюрами".

Фільм телеканалу НТВ викликав різку реакцію з боку білоруської влади. Сам Олександр Лукашенко прямо не прокоментував фільму, але поскаржився, що Бєларусь піддається диктату і шантажу.

Пропрезидентський Білоруський республіканський союз молоді (БРСМ) провів акцію проти НТВ, яку опозиційні молодіжні організації Бєларусі назвали незаконною. Вони вимагали притягнути організаторів до відповідальності.

Акція БРСМ пройшла у вівторок: активісти роздавали листівки і влаштовували перфоманси, суттю яких було твердження, що НТВ "ллє бруд" на Бєларусь. Тим часом, на думку опозиції, в наявності порушення законодавства: за білоруськими законами заявки на акцію або пікет організатори повинні подавати за 15 днів до їх проведення.

"Треба бути провидцем, щоб подати заявку за 10 днів до виходу фільму і отримати дозвіл на проведення акції", - заявив газеті "Комерсант" голова опозиційного об'єднання "Молодий фронт" Дмитро Дашкевич. Він переконаний, що акція проводилася за ініціативою самої влади Бєларусі. Голова прес-служби БРСМ Наталія Рублевська підтвердила, що "акція була санкціонована мінською владою", але від подальших пояснень відмовилася.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1258 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ