Пт, 2024-04-26, 23:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 14 » В Китаї внаслідок землетрусу загинули 300 людей. ВІДЕО
09:05
В Китаї внаслідок землетрусу загинули 300 людей. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


Сильний землетрус зареєстровано в горах Тибету в Китаї. Він забрав життя близько 300 людей, сотні опинилися під уламками будівель, повідомляє агентство Синьхуа з посиланням на на заступника голови уряду префектури Юйшу Хуана Ліміня, передає Інтерфакс. Раніше повідомлялося 67 загиблих.
Поранення при землетрусі отримали близько восьми тисяч осіб.

Епіцентр землетрусу знаходився за 380 км від міста Голмуд на глибині 10 км, повідомили в американському Геологічному товаристві. Землетрусу передували два потужні поштовхи - силою 5,3 і 5,2 балів, передає Бі-Бі-Сі. За даними РИА "Новости" сила поштовхів становила 4,7 і 4,8 балів.

У Сахалінському центрі цунамі сейсмостанція "Південно-Сахалінськ" зареєструвала в середу о 10:56 за сахалінським часом (02:56 за київським часом) землетрус магнітудою 7 балів на суші Китаю в повіті Юйшу Тибетської автономної префектури Юйшу на півдні провінції Цинхай. Повіт Юйшу межує з провінцією Сичуань і Тибетським автономним районом. Координати епіцентру - 32,8 градуси північної широти і 96,4 градуси східної довготи. За повідомленням китайського сейсмологічного управління, епіцентр землетрусу розташовувався приблизно за 30 км від найближчого населеного пункту.

За словами працівника Сахалінського центру, оскільки землетрус стався на суші далеко в горах, він не може викликати цунамі в морі.

Близько 09:30 за місцевим часом (04:30 за київським часом) місцева сейсмологічна служба зареєструвала повторні підземні поштовхи силою 6,3, 4,8, 4,3 і 3,8 балів.

Китайське сейсмологічне управління повідомило, що в адміністративному центрі повіту зруйновано 85% будівель, а в деяких прилеглих селах - до 99%, перервано енергопостачання, частково - зв'язок.

У момент удару підземної стихії жителі здебільшого перебували у своїх будинках - одноповерхових будівлях з дерева і глини. За словами представника місцевого уряду, в населеному пункті зруйновано більшість одноповерхових будинків, відзначені численні тріщини в стінах багатоповерхових будинків у адміністративному центрі округу.

Командир загону рятувальників зі складу збройної поліції повідомив, що, за його даними, зруйновано кілька шкіл, під завалами є діти, вживаються екстрені заходи для їхнього порятунку. У всіх школах повіту припинені заняття, поки даних про постраждалих дітей не надходило.

За інформацією, що надходить, рятувальні роботи, розбір руїн будинків у повітовому адміністративному центрі, під якими "знаходиться багато людей", ведеться вручну, на допомогу рятувальникам вже перекидаються більше 3 тисячі військовослужбовців.

Рятувальні роботи ускладнені постійними афтершоками - з моменту першого поштовху їх зафіксовано вже 25 - а також сильним вітром.

Створений штаб з усунення наслідків стихійного лиха повідомляє про гостру нестачу медикаментів, медпрацівників, предметів першої необхідності, теплого одягу, а також тих, хто може підключитися до розбору завалів і порятунку людей, що залишаються під руїнами.

Міністерство цивільної адміністрації КНР поінформувало про те, що вже підготовлена перша партія гуманітарної допомоги постраждалому району: 5 тисяч наметів, 50 тисяч комплектів теплого одягу, 50 тисяч ватних ковдр, оскільки вночі температура в даному районі опускається до 4-5 градусів морозу.

За повідомленнями оперативного штабу, в населеному пункті зберігається громадський порядок, озброєна поліція взяла під охорону банки, інші фінансові установи, склади зброї і боєприпасів.

Провінція Цінхай вважається відносно малонаселеною. За даними за 2008 рік, в ній проживають 5,54 мільйонів людей. У повіті Юйшу, до якого входять одне селище міського типу та вісім сіл, згідно з даними, розміщеними на сайті повітової адміністрації, проживає близько 67 тисяч осіб.

У високогірному регіоні, що постраждав від землетрусу, проживають етнічні монголи і тибетці – селяни та скотарі. За повідомленнями Agency France-Presse, в провінції Цинхай розташовано багато вугільних і мідних шахт.

Найсильніший за останні кілька десятиліть землетрус в КНР стався у травні 2008 року в провінції Сичуань. Тоді в результаті підземних поштовхів магнітудою 8,0 балів загинули більше 60 тисяч людей.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1458 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ