Ср, 2024-04-24, 16:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Січень » 9 » Манафорт передавав передвиборчі дані 2016 року російському агентові - суд у США
17:48
Манафорт передавав передвиборчі дані 2016 року російському агентові - суд у США
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Суд у США: Манафорт передавав передвиборчі дані 2016 року російському агентові

Пол Манафорт визнав себе винним за звинуваченнями у змові, що пов’язані з його роботою на Партію регіонів в Україні

Нові документи, подані судові у США, свідчать, що колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа, американський політтехнолог Пол Манафорт передавав дані опитувань напередодні президентських виборів у США 2016 року чоловікові, якого розвідка США підозрює в контактах із російськими спецслужбами.

Такі дані містяться в документах, що були оприлюднені 8 січня, і стали відомі завдяки технічній помилці юристів захисту Пола Манафорта. Ці документи адвокати подали у відповідь на звинувачення спеціального прокурора Роберта Мюллера, який розслідує контакти між російськими посадовцями і членами команди Дональда Трампа.

Пол Манафорт раніше вже був визнаний винним вердиктом великого журі присяжних у фінансовому шахрайстві й уникненні податків, а також сам визнав себе винним за звинуваченнями у змові. Ці звинувачення пов’язані з його попередньою роботою в Україні для тодішнього президента Віктора Януковича.

Нині прокурори команди Мюллера звинувачують Манафорта ще й у тому, що він, погодившись було на співпрацю з розслідуванням, почав брехати прокурорам. Адвокати Манафорта заявляють, що в численних виступах перед великим журі і перед прокурорами той «надав повну і правдиву інформацію, наскільки це було в його змозі».

Але при цьому юристи визнали, що Пол Манафорт говорив прокурорам неправду, розповідаючи про свої контакти з Костянтином Килимником – помічником Манафорта в час, коли той був консультантом української Партії регіонів і її лідера, а потім і президента України Віктора Януковича.

Зокрема, написали адвокати, Манафорт ділився з Килимником даними соціологічних опитувань, пов’язаних із президентською кампанією у США 2016 року.

Цей момент у версії тексту, призначеній для широкого оприлюднення, мали закрити, зафарбувавши чорним кольором – але через технічну помилку зміст зафарбованого зберігся, і його все одно можна було прочитати.

У документі не уточнено, чи згадані дані опитувань містили також закриті дані, що не оприлюднювалися публічно, як і того, коли саме ці дані надавалися. Така інформація про суспільні настрої у США напередодні виборів могла стати цінною для Росії, яка, за даними американських спецслужб, втручалася в ті вибори.

А в іншому місці поданого адвокатами Манафорта документа мовилося, що той міг «неодноразово» обговорювати з Килимником «мирний план щодо України».

У лютому 2017 року Костянтин Килимник в інтерв’ю Радіо Свобода заявляв, що під час роботи як радник Пола Манафорта він робив багато чого, і серед того працював над пропонованим мирним планом для України. Але він заявляв, що сам Манафорт до роботи над тим планом не причетний. Нині адвокати Манафорта заперечили це.

На прохання Радіо Свобода 8 січня про коментар Килимник не відповів.

Манафорт, політтехнолог і лобіст, що працював на кампанії цілої низки відомих республіканців, приєднався до кампанії Трампа в березні 2016 року. Вже в серпні його звільнили з посади керівника кампанії після того, як в Україні оприлюднили дані так званої «чорної каси Партії регіонів», що засвідчили, який обсяг роботи він зробив для цієї партії і скільки йому за це таємно заплатили.

2018 року федеральний суд у штаті Вірджинія визнав у серпні Манафорта винним у фінансовому шахрайстві і уникненні податків у зв’язку з його роботою в Україні. У вересні він сам визнав себе винним в іншій, окремій справі за звинуваченнями у змові, щоб уникнути судового процесу.

Від червня 2018 року Манафорт перебуває під вартою: федеральний суддя вирішив, що той порушив умови застави, контактуючи з потенційними свідками у справі. За даними прокурорів, Манафорт і Килимник виходили на можливих свідків у розслідуванні Мюллера, щоб нав’язати їм, що ті мають казати в разі допиту; це є злочином за федеральним законодавством США.

Вирок у судовій справі, яка розглядається проти Пола Манафорта у Вірджинії, мають винести 8 лютого, а у справі у Вашингтоні – 5 березня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 567 | Додав: adminA | Теги: рос. агент, Манафорт, суд, передвиборчі дані 2016 р, США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ