Чт, 2024-03-28, 15:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 27 » Марчук показав контраргументи України на переговорах в Мінську
13:21
Марчук показав контраргументи України на переговорах в Мінську
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук після повернення з Мінська опублікував у Facebook уривки представлених на переговорах групи документів, які відображають картину різкого загострення на Донбасі.

"Ці документи необхідні для "пікірування" з російською стороною під час переговорів. Вся інформація українською стороною офіційно передається СММ ОБСЄ", - написав він.

Згідно з опублікованими даними, в період з 1 по 25 серпня 2016 року незаконні збройні формування (НЗФ) 1386 разів порушували режим припинення вогню, в тому числі в 675 випадках зафіксовано застосування озброєння, яке згідно з Мінськими домовленостями має бути відведено, а саме: танки - 5 обстрілів, артилерійське знаряддя калібру 152 мм - 23 обстріли, артилерійське знаряддя калібром 122 мм - 62 обстріли, міномети - 585 обстрілів (230 - калібром 120 мм, 355 - калібром 82 мм).

Всього за вказаний період було випущено 8643 боєприпаси, з них: 65 - снарядів з танкових гармат, 1877 - снарядів з артилерійських знарядь (457 - калібром 152 мм, 1420 - калібром 122 мм), 6701 - міна, (калібром 120 мм - 2929, калібром 82 мм - 3772).

В тому числі, за вказаний період, НЗФ здійснили 9 бойових зіткнень в районах н.п. Богданівка (3 зіткнення - 4 серпня, 15 серпня, 18 серпня), н.п. Мар'їнка (6 серпня), н.п. Старогнатівка (2 зіткнення - 7 серпня, 13 серпня), н.п. Миколаївка (13 серпня), н.п. Новоолександрівка (14 серпня), н.п. Авдіївка (22 серпня) під час яких НЗФ застосовували проти підрозділів сил АТО БМП, міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. В результаті бойових зіткнень втрати підрозділів ЗС України склали 2 військовослужбовці (санітарні - 2).

За останній період збільшилася кількість прицільних обстрілів (до 97%) позицій ЗС України, що призводить до збільшення бойових втрат серед військовослужбовців ЗС України. За період з 1 по 25 серпня 2016 року НЗФ здійснили 292 обстріли підрозділів ЗС України, які перебувають в районах ділянок, запропонованих для розмінування.

Поширюється практика проведення вогневих нальотів на опорні пункти сил АТО із застосуванням артилерійських систем і мінометом великого калібру (більше 100 снарядів і 200 мін під час одного нальоту). З метою підвищення ефективності вогневого ураження використовуються БПЛА і технічні засоби артилерійської розвідки. Зберігається загроза нанесення противником вогневих ударів по об'єктах на глибину до 20 км (із застосуванням 152-мм гаубиць "Мста-Б", 122-мм РСЗВ "Град") і до 30 км (152-мм гармат "Гіацинт-Б", 220-мм РСЗВ "Ураган").

В межах 70 км зони безпеки виявлені реактивні системи залпового вогню, які повинні бути відведені згідно з Мінськими угодами. За період з 1 по 25 серпня 2016 року виявлено 4 од. 300-мм РСЗВ "Смерч".

НЗФ відкрито, у світлий час доби застосували ствольну артилерію в районах н.п. Попасна, Лебединське і продовжують розширювати ділянки ведення бойових дій. Збільшується тривалість вогневого впливу на підрозділи сил АТО, нарощується інтенсивність артилерійського і мінометного вогню, робляться спроби штурму.

13 серпня в районі н.п. Миколаївка, Старогнатівка, а 15 серпня в районі н.п. Богданівка бойовики в черговий раз зробили спроби розширення підконтрольної території (невдалу спробу штурму позицій сил АТО).

Середня кількість обстрілів по позиціях сил АТО, а також їхня інтенсивність залишається високою (в середньому до 50 обстрілів щодоби, з них частка артилерійських і мінометних обстрілів становить в середньому до 45-50%), триває активне використання ствольної артилерії, мінометів і озброєння бойових машин.

НЗФ продовжували практику обмеження переміщення представників СММ ОБСЄ.

Також, тривала ротація особового складу на передових позиціях, а також приховане зосередження забороненого озброєння в зонах, наближених до лінії зіткнення.

РФ продовжує приховану військово-технічну підтримку угруповань НЗФ на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, активно використовуючи автомобільну і переважно залізничну інфраструктури.

З початку 2016 року було зафіксовано 260 випадків незаконного перетину державного кордону України з боку РФ залізничним транспортом (ешелонами) і колонами військової техніки (січень - 19, лютий - 36, березень - 32, квітень - 33, травень - 41, червень - 25, липень - 37, серпень - 37).

Основні поставки вантажів здійснювалися на залізничні станції Іловайськ, Краснодон, Ровеньки, Квашино, Донецьк.

Так, тільки з 1 по 25 серпня 2016 року з території Росії НЗФ доставлені 59 танків/САУ, 24 ББМ, 4 РСЗО, 104 од. автомобільної техніки, понад 96 цистерн палива і більше 95 вагонів боєприпасів.

Крім цього, НЗФ продовжують використання БПЛА для ведення розвідки території України. У період з 1 по 25 серпня 2016 року було виявлено 65 таких фактів, з них 4 з порушенням державного кордону.

Відзначимо, в Мінську 26 серпня Тристороння контактна група за участю представників угруповань, тимчасово контролюючих окремі райони Донецької і Луганської областей, заявила про необхідність безстрокового припинення вогню на українському Донбасі в зв'язку з початком нового навчального року. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: переговори, контраргументи України, Мінськ, марчук
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ