Пт, 2024-04-19, 15:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 13 » Марині Владі виповнилося 75
12:18
Марині Владі виповнилося 75
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/
Акторці Марині Владі у п'ятницю, 10 травня, виповнюється 75 років, передає УНН.

Марина Владі - молодша із чотирьох дочок виконавця російських і циганських романсів в Парижі Володимира Полякова (який народився у Бєларусі). Псевдонім Владі Марина взяла після смерті батька на його честь.

Навчалася в балетній школі Паризької опери. Тоді ж (у 10- річному віці) почала зніматися в кіно. Марина Владі - молодша серед чотирьох сестер: телережисера Ольги Варен, актрис - Хелен Вельєр і Оділь Версо та самої Владі.

Дебют Марини Владі в кіно припав на 1948 рік: у стрічці Жана Жере "Літня громовиця" (Orage d'ete, 1949) вона зіграла разом зі старшою сестрою Оділь Версо. Першого успіху майбутня французька кінозірка досягла в фільмі Андре Кайята "Перед потопом" (1953).

Європейську славу актрисі приніс фільм Робера Оссейна "Нечистий, забирайся в пекло" (Les Salauds vont en enfer, 1955). Тоді ж Марина вийшла заміж за Оссейна.

Наступний рік став для Марини Владі справді зірковим - головна роль у французько-шведському фільмі Андре Мішеля "Чаклунка" (La Sorciere, 1956) принесла їй світову славу (ця стрічка демонструвалась у більшості країн світу). Марині тоді було всього 17! Через 6 років на Канському кінофестивалі за роль у фільмі Марко Феррері "Королева бджіл" (інша назва "Сучасна історія", 1962) Владі одержала престижний приз.

Особливою сторінкою творчого й особистого життя Владі був період, коли вона знімалася в стрічках свого першого чоловіка актора та режисера Оссейна (його мати - киянка). Це були фільми: "Пробачте наші образи", "Ти... ненависть", "Ніч шпигунів". Все було в житті актриси: щастя, кохання, успіхи.

Потім Марину Владі побачили в кінострічках Дж. Де Сантіса, Феррері, Жана-Люка Годара: "Дні кохання", "Вагомі докази", "Дві чи три речі, які я знаю про неї".

Після високомистецьких стрічок Марина Владі пізніше віддала перевагу в основному комерційному кіно: "Принцеса Клевська", "Чарівна ошуканка", "Викрадачі Джоконди".

Знімалась Марина Владі і в радянських фільмах. 1970 року Сергій Юткевич запросив вродливу француженку на роль коханої Антона Чехова Ліки Мізінової.

1980-90-ті роки були найпродуктивнішими в творчому житті Марини Владі. Актриса знімалась щороку в якомусь фільмі, виступала на сцені, співала, навіть займалась скульптурою. Її літературний талант подарував читачеві кілька цікавих книжок, зокрема, "Мій вишневий сад" (2001).

З поетом і актором Володимиром Висоцьким Марина Владі познайомилася в липні 1967 року в одному з московських ресторанів, куди після спектаклю заглянув ще молодий і не так широко відомий публіці Висоцький. У грудні 1970 року Висоцький і Владі одружилися.

Актриса не раз зізнавалася, що Висоцький для неї був більше ніж чоловік. Саме йому вона присвятила одну зі своїх книг "Володимир, або перерваний політ".

Нагадаємо, 25 січня 2013 року Володимиру Висоцькому теж би виповнилося 75 років.

Довідка

Марина Владі (справжнє ім’я - Марина Володимирівна Полякова-Байдарова, фр. Catherine Marina de Poliakoff-Baidaroff; народилася 10 травня 1938 року в Кліші, передмісті Парижа, Франція) - французька кіноактриса, артистка театру та телебачення, співачка, автор декількох художніх книг.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1062 | Додав: adminA | Теги: 75, Марина Владі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ