Пт, 2024-03-29, 07:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 4 » Мер Нью-Йорка очолив список найвпливовіших мільярдерів світу за версією Forbes
16:08
Мер Нью-Йорка очолив список найвпливовіших мільярдерів світу за версією Forbes
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


До списку найвпливовіших мільярдерів за версією авторитетного журналу Forbes потрапили люди, які мають величезні статки, політичну владу і великий промисловий потенціал, пишуть журналісти Стівен Бертоні і Джастін Фрідленд, передає Forbes.com.
Багатство приносить славу і владу. Але мало хто, володіючи великими грошима, промисловим потенціалом і політичною владою, можуть похвалитися місцем в списку найвпливовіших людей планети.

У січні цього року на президентських виборах в Чилі переміг мільярдер Себастьян Піньєра. Він займе президентський кабінет у березні. Це буде перший правий лідер після падіння режиму Піночета в 1990 році.

Піньєра, який отримав диплом кандидата економічних наук у Гарвардському університеті, буде правити країною з населенням близько 14 млн людей і ВВП понад 245 млрд доларів.

Своєму народові він пообіцяв більше 1 млн нових робочих місць і перехід до ринкової економіки. Його величезний статок і нещодавно придбана політична влада помістили Піньєру на 15-е місце щорічного списку найвпливовіших мільярдерів планети за версією журналу Forbes.

Перемога Піньєри на виборах вже приносить йому гроші: ціни на акції найбільшою холдингової компанії новоспеченого президента піднялися в 2 рази. За даними, датованим березнем 2009 року, його дохід становив 1 млрд доларів.

Щоб підластитися до критиків, Піньера пообіцяв продати свою частку акцій в одній із найбільших авіакомпаній Південної Америки LAN Airlines. Також він віддав понад 400 млн доларів інвестицій під контроль сліпого трасту.

Так зробили багато політиків, включаючи найвпливовішого мільярдера планети Майкла Блумберга. Будучи мером міста Нью-Йорк, Блумберг керує всесвітньою комп'ютерною мережею фінансових новин Bloomberg LP. Журнал Forbes оцінив його статки в 17,5 млрд доларів.

Завдяки Блумбергу, Нью-Йорк зумів благополучно пережити фінансову кризу і знизити рівень безробіття, який становив 10,6%. Цей мільярдер допоміг місту набути звання "найбезпечнішого міста США". Після його постанови про заборону на паління в приміщеннях багато мерів по всьому світу беруть з нього приклад.

Два наступних мільярдери також захопилися політикою. Власник багатьох телекомунікаційних та страхових компаній, інвестиційних та пенсійних фондів, за сумісництвом прем'єр-міністр Італії - Сільвіо Берлусконі - знаходиться на 2-му місці у нашому списку. Мільярдер Саад Харірі, який був призначений прем'єр-міністром Лівану, займає 5-е місце.

У першу п'ятірку також входять король комунікаційної індустрії Латинської Америки Карлос Слім і російський нафтовий магнат Вагіт Алекперов. Слім, третя найбагатша людина в світі, очолює найбільшу компанію стільникового зв'язку America Movil. У березні 2009-го його статки оцінили в 35 млрд доларів. Алекперов очолює Лукойл, одну з найбільших нафтових компаній у світі. Її вартість - 46 млрд доларів.

Завдяки своєму потужному промисловому потенціалу, найбагатша людина Індії - Мукеш Амбані - займає в списку 8-у позицію. Амбані управляє нафтогазовим холдингом Reliance Industries, який оцінюється в 73 млрд доларів.

Його земляк Лакшмі Міттал володіє почесним званням другу найбагатшої людини в Індії. Його компанія з виробництва металу ArcelorMittal оцінюється в 65 млрд доларів. Цей мільярдер зайняв 13 місце.

Президент компанії Apple Стів Джобс займає 18-у позицію в списку. Ця людина здійснила корінний перелом в анімації (Pixar), музиці (iPod) і телефонії (iPhone).

Мільярдерами, яких у цьому році не удостоїли титулом "найвпливовіший", є Опра Уїнфрі, Роман Абрамович і принц Саудівської Аравії Алвалід Бін Талал Алсауд.

У листопаді Forbes опублікував список найвпливовіших людей світу, куди увійшли 67 державних діячів, злочинців, фінансистів і філантропів. У першу трійку найвпливовіших персон увійшли: американський президент Барак Обама, голова КНР Ху Цзіньтао і прем'єр-міністр РФ Володимир Путін. Рейтинг був складений Forbes вперше.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1217 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ