Ср, 2024-04-24, 09:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 4 » Мером Нью-Йорка втретє поспіль став мільярдер Майкл Блумберг
10:11
Мером Нью-Йорка втретє поспіль став мільярдер Майкл Блумберг
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Мільярдер і медійний магнат Майкл Блумберг у вівторок вибраний градоначальником ділової столиці США на третій термін поспіль, повідомили місцеві агентства з посиланням на дані виборчкома за підсумками даних з 97% дільниць, передає РИА "Новости".

За попередніми даними виборчкома, Блумберг отримав підтримку 52% зареєстрованих виборців, а його єдиний суперник, головний фінансовий ревізор Уїльям Томпсон - 48%.

Блумберг висувався як незалежний кандидат, хоча у минулому був членом як Республіканської, так і Демократичної партій. Демократ Томпсон був уповноважений президентом США Бараком Обамой.

Перемога Блумберга була передбачена, проте несподіваним став незначний розрив між суперниками. Вибори 2005 року Блумберг виграв з перевагою в 20%.


Як очікується, особисті витрати Блумберга на виборчу кампанію склали небувалу в електоральній історії США суму, яка наближається до 100 мільйонів доларів. Блумберг, за оцінкою журналу Forbes, володіє статком у розмірі понад 17 мільярдів доларів.

67-річний політик встав біля керма міста у 2001 році як кандидат від Республіканської партії, переметнувшись від демократів. Проте у 2007 році він взагалі вийшов з партійних лав і зараз фігурує як незалежний кандидат. Під час виборчої кампанії він робив акцент на тому, що місту під час кризи потрібна людина справи, підприємець, а не політик.

Його особистий менеджмент був найуспішнішим у світі за перший рік глобальної рецесії, за даними Forbes. На кризі він заробив 4,5 мільярда доларів - безпрецедентно у світовому масштабі.

Мерові доведеться стати антикризовим менеджером в умовах краху Уолл-стріт, традиційно головного постачальника прибуткової частини бюджету, і зростання безробіття до 10%. За прогнозом фінансового департаменту міста, дефіцит бюджету в нинішньому році складе 1,9 мільярда доларів з можливим зростанням "чорної дірки" до 5 мільярдів доларів до 2011 року.

Аналітики припускали, що висунення Блумберга на третій термін означає, що ця людина виношує більш амбітні плани - можливо, у масштабі країни, можливо, у масштабі штату.

Міський голова Нью-Йорка. Довідка

Мер Нью-Йорка обирається на 4 роки прямим голосуванням населення на чергових міських виборах. Тривалість виконання мером своїх обов'язків законом від 1993 року була обмежена двома чотирьохрічними термінами.

У 2008 році за ініціативою мера Нью-Йорка Майкла Блумберга, який обирався вже двічі на цю посаду (у 2001 і 2005 роках), до законодавства мегаполісу була внесена поправка, яка дозволяє балотуватися в мери на три терміни поспіль.

Мер Нью-Йорка володіє широкими повноваженнями, серед яких створення і реорганізація міських органів управління, зокрема поліції і пожежної служби, призначення і переміщення керівництва міських служб, комітетів, відділів, комісій і агентств, затвердження і збалансуваня бюджету міста Нью-Йорка, контроль над комунальними послугами, які були передані в його юрисдикцію у 1930-х роках.

З 2002 року контроль за функціонуванням шкільної системи Нью-Йорка також здійснюється мером. До цього керівництво цією системою здійснював колективний орган - Рада з освіти, члени якого призначалися мером і президентами великих міських районів.

Крім того, мер має право накладати вето на рішення, ухвалені легіслатурою (законодавство і використання землі). Накладене мером вето може бути подолане лише кваліфікованою більшістю в дві третини голосів членів ради при повторному розгляді питання.

Функції мера може виконувати громадський адвокат, якщо з мером щось станеться, - це друга у шкалі рангів виборна посада в нью-йоркському управлінні. Такий закон був ухвалений у 1988 році, коли у мера Нью-Йорка Едварда Коча стався інсульт.

Мер може також на час своєї відсутності строком до 9 днів передати право вирішувати всі питання своєму заступникові.

За штатом мерові Нью-Йорка доводиться зарплата (у Блумберга вона розміром у один долар), казенні резиденції, безкоштовний транспорт, зв'язок та ін.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1388 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ