Пт, 2024-04-19, 05:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 12 » Мін'юст і Нацполіція узгодили меморандум проти рейдерства. ВІДЕО
15:17
Мін'юст і Нацполіція узгодили меморандум проти рейдерства. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністерство юстиції України та Національна поліція підписали меморандум про співпрацю у сфері боротьби з рейдерством. Як передає "Інтерфакс-Україна", меморандум у понеділок, 12 вересня, у Києві підписали голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе і міністр юстиції Павло Петренко.

"Меморандум не буде ефективним, якщо не буде єдиної політичної волі", - сказала Деканоїдзе під час підписання документа.

Вона поскаржилася, що нині немає належної законодавчої бази для притягнення до відповідальності людей, причетних до рейдерських захоплень.

"Існують охоронні фірми, які займаються рейдерством. Дуже сподіваюся, що буде воля для перегляду роботи таких фірм", - сказала глава Нацполіції.

Вона також висловила надію на те, що міністр юстиції зможе докласти всіх зусиль для того, щоб меморандум "не був просто папірцем".

"Для боротьби з рейдерством потрібна законодавча база, ефективна судова система і єдина політична воля",- підсумувала Деканоїдзе.

Міністр юстиції у свою чергу наголосив, що правоохоронним органам необхідно дати дієвий механізм для боротьби з рейдерством.

Павло Петренко звернувся до колег з Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро України з пропозицією про співпрацю.

Крім цього, міністр закликав українських підприємців і громадян звертатися в Мін'юст і Нацполіцію щодо кожного факту протиправних дій, які стосуються зазіхання на власність.

Журналістам міністр юстиції пояснив, що вже кілька місяців Мін'юст і Нацполіція співпрацюють у сфері боротьби з рейдерством.

"А цей меморандум фактично передбачає запровадження автоматичного обміну інформацією",- сказав він.

Петренко розповів, що, до прикладу, коли на адресу комісії Мін'юсту надійде скарга із зазначенням зловживання тих чи інших осіб-реєстраторів або представників так званого бізнесу, які займаються рейдерством, Комісія, не очікуючи розгляду самої скарги, в автоматичному режимі передає цю інформацію в Нацполіцію, щоб поліція могла провести оперативну перевірку.

"Завдання цього меморандуму - оперативний обмін інформацією, щоб Нацполіція могла своєчасно починати оперативно-розшукові дії, фіксувати контакти тих чи інших осіб, які причетні до рейдерської групи, і потім доводити справу до реального ув’язнення не лише виконавців, а й замовників рейдерського захоплення", - розповів міністр.

За його словами, це основна мета підписаного меморандуму.

Рейдерські захоплення бізнесу в Україні здійснюють деякі охоронні фірми, заявила Хатія Деканоїдзе, повідомляє Укрінформ.

"Дуже багато охоронних фірм, які займаються реально рейдерством", - сказала вона.

За словами Деканоїдзе, є охоронні фірми, які займаються охороною відповідно до своїх обов’язків, і у них дуже розвинута інфраструктура, але існують охоронні фірми, які збирають людей протягом кількох годин, ставлять їм конкретні завдання, платять їм гроші, "і потім ці так звані тітушки здійснюють рейдерське захоплення".

"Я дуже сподіваюся, що буде теж воля для того, щоб ми переглянули такі охоронні фірми, які займаються прямо рейдерством по всій території України", - наголосила голова Нацполіції.

Раніше компанії Великої Британії і США подали ЄС перелік з близько 50 випадків корпоративного рейдерства в Україні за часів президентства Віктора Януковича.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 685 | Додав: adminA | Теги: меморандум проти рейдерства, Мін'юст і Нацполіція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ