Чт, 2024-04-25, 22:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 7 » Мін'юст поки не подавав запит про звільнення Савченко
11:14
Мін'юст поки не подавав запит про звільнення Савченко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На сьогодні переговори з російською стороною стосовно повернення в Україну української льотчиці, народного депутата Надії Савченко відбуваються лише на дипломатичному і політичному рівнях, юридичні процедури поки що не застосовуються.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Зараз відбуваються переговори (з російською стороною - ред.) на дипломатичному і політичному рівнях. Юридичні процедури поки що не застосовуються, для цього потрібні відповідні рішення як родичів, так і адвокатів Савченко. Переговори відбуваються в закритому режимі. Як тільки буде якась публічна інформація, ми її надамо", - сказав міністр.

"Юридичні процедури, які може застосовувати Міністерство юстиції, - це виключно екстрадиція. Вона визначена конвенцією... На сьогоднішній день цей процес не запущено. Триває процес політичних переговорів", - додав Петренко.

Міністерство юстиції поки що не бере участь у переговорах з Росією про звільнення української льотчиці Надії Савченко, заявив Петренко журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Проходить процес політичних переговорів. Мін'юст зараз у процесі переговорів з російською стороною не бере участі, переговори проходять на політичному і дипломатичному рівні", – сказав він.

Глава Мін'юсту пояснив, що юридична процедура, яку може застосовувати Міністерство юстиції для повернення Савченко, – "це виключно екстрадиція".

Петренко запевнив, що зазначена процедура вимагає згоди особи, яка перебуває на іншій території, або її родичів, або її захисників.

"На сьогоднішній день цей процес не запущено", – зазначив Петренко.

У свою чергу перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова повідомила "Українським новинам", що Мін'юст поки що не подавав Мін'юсту Росії запиту про передачу Україні Савченко в рамках конвенції про передачу засуджених осіб.

Вона зазначила, що на даний момент проводяться переговори про можливе звільнення Савченко, тому ще зарано подавати запит про передачу її Україні в рамках даної конвенції.

Конвенція про передачу засуджених осіб передбачає, що громадяни країн-підписантів можуть бути передані своїй країні для відбування там покарання в разі винесення вироку судом іншої країни.

У свою чергу спікер українського МЗС Мар'яна Беца на своїй сторінці в Twitter повідомила, що, незважаючи на звернення України, до Савченко не пускають українського консула.

Як повідомлялося, Надія Савченко оголосила сухе голодування з вимогою звільнення, після того, як 5 квітня приговор російського суду у справі Надії Савченко вступив в силу. Її засудили до 22 років ув'язнення 22 березня.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути прийнято тільки після набуття чинності вироку в її справі.

Адвокат льотчиці Ілля Новіков вважає, що Савченко може повернутися додому через кілька тижнів.

При цьому українські компетентні органи готують документи на адресу російської сторони як про передачу Савченко в Україну для відбування покарання, так і для варіанту її обміну на певних російських громадян.

У Мін'юсті кажуть, що не отримували від Росії відповіді на прохання про видачу Сенцова і Кольченка

Міністерство юстиції України не отримувало від Російської Федерації відповіді на прохання про передачу засуджених російськими судами до позбавлення волі українських громадян Олега Сенцова і Олександра Кольченка, заявляє Петренко.

"Ще поки що немає відповіді. Ми їх повторно попросили відповісти. Очікуємо в найближчі дні", - сказав Петренко журналістам у четвер у Києві.

Нагадаємо, російська влада звинуватили Сенцова і Кольченка в причетності до терактів в Криму. За сфабрикованим звинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув'язнення, Кольченка - до 10 років в колонії строгого режиму.

23 лютого 2016 року повідомлялося, що українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко, незаконно засуджені в Росії, були етаповані в Челябінськ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: запит, Мін'юст, звільнення Савченко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ