Сб, 2024-04-20, 10:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 21 » Мінфін вже не бачить гострої потреби в транші МВФ
15:09
Мінфін вже не бачить гострої потреби в транші МВФ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що в даний момент гострої необхідності в грошах Міжнародного валютного фонду немає. Про це він розповів в коментарі "Економічній правді".

"Все пропало "не буде", - сказав міністр, відповідаючи на запитання, які наслідки чекають на Україну, якщо МВФ не виділить транш у цьому році.

"Транші МВФ йдуть не в бюджет, а в резерви НБУ. Наступний - не виняток. Навіть якщо ми не отримаємо його цього року, у нас не буде необхідності шукати гроші для його заміщення, як, наприклад, у випадку з неотриманням макрофінансової допомоги від ЄС або недоотримання доходів від приватизації", - заявив він.

За словами Данилюка, отримання або неотримання траншу не впливає на виконання зобов'язань у рамках бюджету.

"Транш МВФ - це в першу чергу сигнал про те, що програма триває. Це важливо для зовнішніх інвесторів та інших міжнародних організацій. Як відомо, нещодавно рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг України до В-, який дозволить державі і національним компаніям запозичувати кошти на зовнішніх ринках за нижчими ставками", - зазначив міністр.

"Це стало можливим, в тому числі завдяки реформам, які ми робимо за підтримки МВФ. Важливо продовжувати реформи і не тільки в рамках програми з МВФ", - підсумував Данилюк.

Данилюк додав, що для отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду до кінця року Україні необхідно схвалити чотири ключових законопроекти.

За його словами, в даний момент є чотири ключових законопроекти, які потрібно прийняти.

"По-перше, пенсійна реформа, яка спрямована на збалансування системи не тільки в даний момент, а й у середньостроковій і довгостроковій перспективі з урахуванням демографічних змін", - сказав міністр.

Також, за його словами, необхідно прийняти закон про вибір моделі ринку землі, який повинен визначити правила відносин в агросекторі і стимулювати розвиток економіки.

"Крім того, скорочення списку підприємств, які не підлягають приватизації. Цей закон повинен залучити інвестиції і більш ефективне управління в різні сектори економіки, що в свою чергу призведе до зростання", - зазначив Данилюк.

"А також реформа держбанків, яка, серед іншого передбачає створення незалежних наглядових рад, що допоможе зробити управління держбанків більше прозорим і ефективним", - підсумував міністр.

Нагадаємо, в заяві Міжнародного валютного фонду за підсумками його роботи в Києві вказувалося, що Україні потрібен додатковий час для виконання поточного етапу програми розширеного фінансування.

14 вересня Міжнародний валютний фонд завершив другий перегляд чотирирічної програми співпраці з нашою країною, схваленої в березні 2015 року, й ухвалив рішення надати Києву третій за ліком кредитний транш обсягом 1 млрд дол. Таким чином, загальний обсяг уже наданого фінансування становитиме 7,62 млрд дол за загального обсягу кредитування 17,5 млрд дол.

16 вересня Україна отримала кошти третього траншу.

21 вересня Верховна Рада заслухала прем’єра Володимира Гройсмана із представленням державного бюджету на 2017 рік та ухвалила цей проект до розгляду.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що МВФ вимагає від України проведення пенсійної реформи для отримання наступного траншу.

Серед вимог: поступова зміна пенсійного віку, встановлення єдиного принципу пенсійного забезпечення без надання пільг для будь-яких професій (крім військових), розширення бази для внесків у систему соціального забезпечення, встановлення справедливого податкового режиму для пенсій.

Водночас офіційний представник Фонду Джеррі Райс під час прес-брифінгу у Вашингтоні 27 жовтня підтвердив можливість отримання Україною до кінця року четвертого кредитного траншу.

Водночас голова НБУ Валерія Гонтарева назвала високим ризик неотримання грошей до кінця року у зв`язку з гальмуванням реформ у парламенті. Вона також підкреслила, що відсутність необхідних рішень може поставити під загрозу й ледь досягнуту економічну та фінансову стабільність.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: Мінфін, потреба, транш МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ