Вт, 2024-04-23, 10:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 29 » Міттал виграв суд у Коломойського
13:02
Міттал виграв суд у Коломойського
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Індійський мільярдер Лакшмі Міттал здобув першу перемогу в суді над структурами Ігоря Коломойського. Суд позбавив Міттала від необхідності виплачувати "Привату" близько 400 млн грн. Господарський суд Запорізької області виніс постанову на користь Міттала.

Згідно з рішенням суду, належне Мітталу підприємство "АрселорМіттал Кривий Ріг" тепер може не виконувати раніше узяті зобов'язання по закупівлі продукції у Запорізького заводу феросплавів (ЗЗФ, підконтрольний фінансово-промисловій групі "Приват" Коломойського), пише "Дело".

Як повідомлялося, криворізьке підприємство зобов'язане було купити у ЗЗФ феросплави в IV кварталі 2008 року приблизно на 400 млн грн. Проте через падіння обсягів виробництва криворіжці відмовилися від закупівель.


Згодом ЗЗФ затіяв судову тягянину з "АрселорМіттал Кривий Ріг" і через суди зобов'язав виплатити 400 млн грн. У свою чергу представники "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявляли про те, що вони за умовами контракту мали право щокварталу переглядати умови постачань і при необхідності скоротити або відмовитися від них. До того ж, за словами криворізьких металургів, ціна продукції ЗЗФ була вища за імпортні аналоги і підприємству стало вигідніше імпортувати цю сировину.

Представники Arcelor Mittal намагалися домовитися безпосередньо з представниками групи "Приват". Як розповіли на криворізькому меткомбінаті, віце-президент Arcelor Mittal Крістоф Корньєр зустрічався з Ігорем Коломойським і пропонував останньому компромісний варіант вирішення конфлікту. Мова йшла про часткове задоволення вимог групи "Приват". Зокрема, представник компанії Міттала заявив про те, що криворізьке підприємство готове задовольнити претензію "Привата" за першим позовом. А саме - купити у ЗЗФ феросплави на загальну суму більше 200 млн грн. Проте Коломойського не влаштував такий варіант.

Загалом між ЗЗФ і "АрселорМіттал Кривий Ріг" в 2007 році було укладено 4 договори на постачання феросплавів. Умови договорів були однакові, розрізнялися лише види феросплавів. "АрселорМіттал Кривий Ріг" зобов'язався покривати 100% своїх потреб у феросплавах, необхідних комбінату для виплавки сталі, лише за рахунок продукції запорізького заводу.

Ціна визначалася щокварталу і формувалася за показниками попереднього кварталу. При цьому криворізьке підприємство зберегло за собою право щоквартально переглядати умови договорів. Постачання феросплавів здійснювалося після 100%-ої передплати.

У IV кварталі 2008 року через низький рівень виплавки "АрселорМіттал Кривий Ріг" відмовився купувати продукцію ЗЗФ. За невиконання договірних зобов'язань представники запорізького заводу висунули комбінату рекордні для галузі претензії - на 380 млн грн. Загалом ЗЗФ подав проти "АрселорМіттал Кривий Ріг" чотири позови. В кінці серпня Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив перший позов.

Пізніше Дніпропетровський апеляційний суд відхилив апеляцію "АрселорМіттал Кривий Ріг" і залишив чинним рішення суду першої інстанції. Касаційна скарга представників комбінату до Вищого господарського суду України також не була задоволена. В результаті за першим позовом меткомбінат Міттала повинен був відшкодувати ЗЗФ 205,6 млн грн за постачання феросилікомарганцю.

Пізніше сторона Коломойського подала ще три позови за іншими контрактах. Їхня загальна сума становила близько 180 млн грн. 21 вересня Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив черговий позов ЗЗФ, за яким вимоги до комбінату Міттала зросли ще на 134 млн грн. Пізніше суд задовольнив і наступні позови "Привата" на загальну суму 40,3 млн грн.

Рішення Господарського суду Запорізької області представники ЗЗФ вчора не коментували. Аналітики ж зазначають, що якщо сторони не вирішать суперечку мирним шляхом і підуть в судах до кінця, то останнє слово в цьому конфлікті повинен буде сказати Верховний Суд. Також генеральний директор "АрселорМіттал Кривий Ріг" Жан Жуе не виключає звернення у міжнародні суди у разі ухвалення Верховним Судом України невигідного для комбінату рішення.

Як заявив Жуе, представники "Привату" відмовляються йти на контакт з топ-менеджментом криворізького меткомбінату. "Ми пропонували стороні "Привату" вирішити суперечку цивілізованим способом. Але вони нам не відповідають", - пояснив Жуе.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1500 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ