Пт, 2024-03-29, 10:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 9 » Мюзикл "Ла-Ла Ленд" виборов одразу сім "Золотих глобусів"
09:12
Мюзикл "Ла-Ла Ленд" виборов одразу сім "Золотих глобусів"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Тріумфатором цьогорічної церемонії вручення премій Голлівудською асоціацією іноземної преси "Золотий глобус" стала стрічка Дем’єна Шазелла "Ла-Ла Ленд", виборовши перемогу у всіх семи номінаціях, в яких висувалася.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зокрема, стрічка виграла золоті статуетки у номінаціях:

Найкращий сценарій (Дем’єн Шазелл);

Найкраща пісня (Місто зірок);

Найкраща музика до фільму (композитор Джастін Хурвітц);

Найкращий режисер (Дем’єн Шазелл);

Найкращий фільм (мюзикл);

Кращий актор (Брайан Гослінг);

Краща актриса (Емма Стоун);

Сюжет цього американського трагікомедійного фільму-мюзиклу побудований навколо пригод музиканта та актриси, які закохуються у Лос-Анджелес.

"Ла-ла-ленд" переміг чотирьох інших номінантів.

Кращим повноформатним драматичним фільмом року визнано "Місячне світло" Баррі Дженкінса.

Американський драматичний фільм, знятий за п'єсою "У місячному світлі чорні хлопці здаються сумними" Терелла Мак-Крені, у трьох частинах розповідає про дорослішання темношкірого парубка на ім’я Чірон.

Загалом же у цій номінації змагалися п’ять кінокартин. Крім оголошеного переможця, за "Золотий глобус" боролися: "З міркувань сумління" шотландця Девіда Маккензі, "За будь-яку ціну" Мела Гібсона, "Манчестер біля моря" Кеннета Лонергана та американо-австралійсько-британський драматичний фільм "Лев" Гарта Девіса.

Заснований на реальних подіях серіал "Американська історія злочинів" отримав "Золотий глобус" у номінації "Найкращий мінісеріал або телефільм".

Перший сезон цього серіалу описує історію суду над відомим футболістом Джеєм Сімпсоном, якого обвинувачували у вбивстві власної дружини та її коханця. Другий сезон наразі розробляється, його сюжет буде зосереджений на наслідках урагану Катріна.

Окрім цього, головна актриса першого сезону "Американської історії злочинів" Сара Полсон отримала "Золотий глобус" за найкращу жіночу роль мінісеріалу або телефільму.

Своєю чергою, відзнаку за найкращу чоловічу роль мінісеріалу або телефільму отримав Том Хіддлстон за гру у "Нічному адміністраторі".

У цій номінації серіал випередив чотирьох суперників.

Додамо, що "Американська історія злочинів" номінувалася у п’яти категоріях, однак вибороти нагороди змогла лише у двох.

Переможцем у номінації за найкращу стрічку іноземною мовою голлівудська асоціація іноземної преси "Золотий глобус" оголосила фільм "Вона" голландського режисера Пола Верховена.

Знятий у співпраці між Францією, Німеччиною та Бельгією цей психологічний трилер розповідає про жінку на ім'я Мішель (виконує Ізабель Юппер), яка прагне помститися своєму переслідувачу й ґвалтівнику.

Всього ж у номінації за найкращий фільм іноземною мовою були представлені п'ять картин. Крім переможця за статуетку змагалися "Божественні" (Франція), "Неруда" (Чилі), "Комівояжер" (Іран) та "Тоні Ердманн" (Німеччина).

Клер Фой та Ізабель Юппер визнані кращими актрисами року.

Так, Ізабель Юппер була нагороджена однією із найбільш престижних світових кінопремій за роль у повнометражному фільмі "Вона", а Клер Фой – за майстерне перевтілення у телевізійному біографічному серіалі "Корона".

Додамо, що саме "Корону" було визнано кращим драматичним серіалом року, а "Вона" стала тріумфатором серед фільмів іноземною мовою.

Водночас актрису Меріл Стріп нагородили почесною премією імені Сесіля Б. Де Мілля за життєві досягнення в галузі кінематографу.

Нагороду Стріп вручила переможниця цьогорічного "Золотого глобуса" Віола Девіс, визнана кращою актрисою другого плану за роль у фільмі "Огорожі".

Зал вітав нагородження стоячи.

Сама ж Меріл Стріп, яка вже є восьмикратною володаркою "Золотого глобуса", нині змагається за свою дев’яту нагороду. Цього разу у категорії "Краща актриса у повнометражній комедії або мюзиклі" за гру у фільмі "Флоренс Фостер Дженкінс".

Нагорода в номінації "Кращий режисер повнометражної стрічки" у церемонії 2017 року дісталася Дем’єну Шазеллу.

31-річний американський режисер визнаний переможцем за свою роботу "Ла-Ла Ленд". Йому вдалося перевершити навіть такого метра, як Мел Гібсон, який теж висувався на "Золотий глобус" зі своїм фільмом "З міркувань сумління".

За "Золотий глобус" у цій категорії боролися п'ять митців, усі з яких представляють США. Окрім Дем’єна Шазелла та Мела Гібсона, іншими претендентами були: Том Форд ("Під нічним покривом"), Баррі Дженкінс ("Місячне світло") та Кеннет Лонерган ("Манчестер біля моря").

Відзначимо, це вже 74-та церемонія вручення премії "Золотий глобус" Голлівудської асоціації іноземної преси. Нині вона традиційно відбувається у готелі Beverly Hilton в Голлівуді. "Золотий глобус" вважається однією з найбільш престижних нагород (після "Оскара") та крім сфери кінематографії охоплює також телевізійні фільми й серіали. Премія присуджується з 1942 року за результатами голосувань акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів.

Нагадаємо, в минулому році картина "Вцілілий" (The Revenant) отримала "Золотий глобус" в основній категорії - "Кращий драматичний фільм".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: одразу сім Золотих глобусів, Мюзикл Ла-Ла Ленд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ