Пт, 2024-03-29, 09:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 20 » МОЗ домовилося про термінові поставки ліків проти грипу. ВІДЕО
11:00
МОЗ домовилося про термінові поставки ліків проти грипу. ВІДЕО
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У Міністерстві охорони здоров'я України ухвалили рішення закупити лікарські засоби "Таміфлю" і "Реленца", призначені для лікування грипу. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Міністерство охорони здоров'я України досягнуло домовленостей з виробниками лікарських засобів "Таміфлю" - компанією ТОВ "Рош Україна" та "Реленца" (Zanamivir) - компанією ТОВ "ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна" щодо термінових поставок в Україну цих необхідних проти грипу препаратів", - зазначається в повідомленні.

За інформацією ТОВ "Рош Україна", компанія готова здійснити постачання 5000 упаковок "Таміфлю" впродовж двох тижнів в міжнародній упаковці та 8-9 тижнів - у дозволеній україномовній упаковці. За інформацією ТОВ "Глаксо Сміт Кляйн Фармасьютікалс Україна", лікарський засіб "Реленца" має бути в аптечній мережі та на складах дистриб'юторів з 18 січня 2016 року у кількості 1124 упаковки.

Окрім того, МОЗ провело перемовини з урядом Литви щодо надання Україні як гуманітарної допомоги 2 тис. 443 упаковки препарату "Таміфлю" та 27 тис. 645 упаковок "Реленци", що мають надійти також впродовж 2-3 тижнів.

"МОЗ України вживає усіх необхідних заходів щодо забезпечення зазначеними лікарськими засобами як медичних закладів, так і аптечної мережі", - запевнили у міністерстві.

У зв'язку з рівнем захворюваності на грип та ГРВІ в 16 областях України запроваджено карантинні заходи, передає Інтерфакс-Україна.

"Карантинні та обмежувальні заходи проводяться в 16 регіонах. Зупинено заняття в близько 4,5 тис. навчальних закладів", - повідомив т.в.о. голови Державної санітарно–епідеміологічної служби (СЕС) Святослав Протас, зазначивши, що це дозволило знизити захворюваність в 2,5 раза.

Протас також підкреслив, що рішення про проведення карантинних заходів ухвалюють місцеві органи влади, виходячи з актуальної епідеміологічної ситуації в регіоні. Крім того, т.в.о. голови СЕС зазначив, що під час карантину та скасування занять у школах "діти повинні перебувати вдома і займатися профілактикою, а не гуляти в торгових центрах".

Раніше МОЗ підтвердило 51 смерть від грипу. З початку зими на грип та ГРВІ перехворіло близько 6% населення України, або 2,4 млн осіб. Смерті пов'язані із запізнілим зверненням до лікарів.

15 січня міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі заявив, що в Україні немає епідемії грипу, а ситуація щодо поширення захворювання контрольована.

Раніше у Міністерстві охорони здоров'я закликали громадян відповідально ставитися до себе та оточення у період епідемії грипу та в деталях розповіли, як розпізнати хворобу. Фахівці наголошують, що лікування грипу ефективне протягом перших двох діб з появи ознак захворювання, та закликають не займатися самолікуванням. Серед ознак грипу: різке підвищення температури понад 38 градусів, головний біль та біль у м'язах, кашель, біль у горлі, нежить, можливі також блювота та пронос.

Щоб запобігти захворюванню, фахівці радять передусім зробити щеплення від грипу та наголошують, що вакцинуватися можна протягом усього епідемічного сезону, але тільки після обстеження лікарем у відповідній медичній установі.

Нагадаємо, що прес-служба МОЗ, посилаючись на заяву позаштатного інфекціоніста Ольги Голубовської, зазначала, що в Україні агресивний вірус грипу типу А (свинячий грип) особливо небезпечний для представників груп ризику. Цей вірус на відміну від інших здатний провокувати тяжкі вірусні пневмонії, що часто і є причиною летальності.

За її словами, особливо небезпечним грип є для представників груп ризику - це діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком понад 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на діабет, на хронічні серцево-судинні захворювання або хронічні захворювання легень, люди з іншими тяжкими хронічними захворюваннями. Також сюди належать професійні групи ризику - медичні працівники, вчителі й вихователі, продавці, водії громадського транспорту, усі, хто працює в багатолюдних місцях.

Свинячий грип. Довідка

Захворювання, викликане вірусами сімейства Orthomyxoviridae, поширеними в популяціях свиней. Свинячий грип належить до роду мікровірусів, зазвичай серотипу А, підтип H1N1. У свиней зустрічаються також підтипи H1N2, H3N1, H3N2.

Вірус передається як через безпосередні контакти із зараженими організмами, так і повітряно-краплинним шляхом. При належній термообробці вірус гине (отож вживання страв зі свинини, що пройшла термальну обробку, не може призвести до зараження). Зафіксовано зараження свинячим грипом від людини до людини.

Зазначимо, що Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) не виявила доказів зв'язку ураження людей вірусом A/H1N1, відомим як свинячий грип, із вживанням свинини або зараженням від свиней.

Прес-служба ООН також зазначає, що "Всесвітня організація охорони здоров'я тварин настійно закликала держави не вдаватися до масового забою свиней, підкресливши, що вони не становлять жодної небезпеки".

Нагадаємо також, що ВООЗ вирішила змінити офіційну назву нового вірусу з "свинячий грип" на "A/H1N1" за наполяганням урядів і представників м'ясної промисловості низки країн і чиновників Євросоюзу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1344 | Додав: adminA | Теги: Моз, термінові поставки ліків проти грип
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ