Чт, 2024-04-25, 17:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 6 » МВФ назвала ключові завдання для України
12:42
МВФ назвала ключові завдання для України
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міжнародний валютний фонд, який схвалив рік тому план реформування економіки України з можливістю надання нашій країні кредитів загальним обсягом 17,5 млрд дол., вважає пріоритетними завданнями української влади боротьбу з корупцією, судову і податкову реформи, реформу управління державними підприємствами, а також пенсійну реформу і продовження реформування енергосектору країни. Про це йдеться в оновленій доповіді фонду з питань розвитку економік країн Східної Європи і Балтії, включаючи Україну, передає УНІАН.

"Також для України є актуальними підвищення продуктивності праці, стимулювання виробництва, поліпшення умов на ринку праці і поліпшення ділового середовища з метою залучення інвестицій. Політика країни має фокусуватися на інституційних реформах, мета яких - виключити неефективні заходи і нарощувати прямі приватні інвестиції", - зазначається у доповіді МВФ.

У фонді зазначили, що від України чекають позитивних економічних показників, а також зменшення макроекономічних дисбалансів, продиктованих, у першу чергу, геополітичною ситуацією.

Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання економіки України за підсумками 2016 року на рівні 1,5% за інфляції 15,1%. Про це йдеться в оновленій доповіді фонду з питань розвитку економік країн Східної Європи і Балтії, включаючи Україну. Також фонд зберіг свій прогноз на 2017 рік - 2,5% зростання ВВП за інфляції 11%.

На думку аналітиків МВФ, показник експорту української продукції у 2016 році і далі знижуватиметься, однак не так значно, як у 2015 році. Зниження становитиме 4,1%. При цьому вже у 2017 році експорт почне зростати - до 3,6% за підсумками року.

Згідно з прогнозом, показник валового боргу України у 2016 році становитиме 152,3% ВВП, а у 2017-му - скоротиться до 140,3% ВВП. При цьому держборг залишиться в межах 92,3-92,8% ВВП у 2016-му та 2017 роках.

Як повідомлялося, на початку квітня МВФ погіршив прогнози щодо економіки України, знизивши очікування зростання ВВП на 0,5% і підвищивши очікування зростання інфляції на 3,1%. Втім, погіршені прогнози фонду виявилися більш оптимістичними за оцінки Мінекономрозвитку України. У міністерстві прогнозують зростання економіки за підсумками року на рівні 1% за інфляції 13,1%.

Водночас оцінити реальний стан справ в економіці країни фонд зможе вже найближчим часом. Україна очікує приїзду місії МВФ вже 10 травня.

МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки у березні 2015 року. Перший транш за новою програмою обсягом 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол. - 4 серпня 2015 року.

На даний момент йде другий перегляд програми. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань у рамках другого перегляду програми співпраці, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду має стати схвалений меморандум між владою і Радою директорів МВФ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: Україна, ключові завдання, МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ