Сб, 2024-04-20, 07:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 18 » МВФ назвав умови продовження співпраці
16:28
МВФ назвав умови продовження співпраці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ухвалення урядового проекту державного бюджету на 2017 рік, сформованого з урахуванням орієнтирів реформ, схвалених ключовим кредитором України - Міжнародним валютним фондом, є однією з умов успішного завершення третього перегляду загальної програми реформ між Україною і МВФ, прийнятої в березні 2015 року. Про це йдеться у заяві місії МВФ, яка завершила свою роботу в Києві.

"Місія провела конструктивні дискусії з владою про те, що потрібно зробити для завершення Третього перегляду програми EFF. І хоча країна демонструє значний прогрес, визначені кроки необхідно зробити для закріплення фінансової стабільності в середньостроковій перспективі. З-поміж них - схвалення проекту держбюджету на 2017 рік, збереження фінансової стабільності та боротьба з корупцією. Дискусії з цих питань продовжаться", - йдеться у заяві.

Водночас, у заяві зазначається, що викладена точка зору "не обов`язково збігається з думкою Ради директорів МВФ".

"Заходи, вжиті владою України за останні два роки, привели до суттєвого зниження зовнішніх і внутрішніх дисбалансів. Інфляція значно знизилася, зросли резерви Національного банку. Зростання економіки очікується на рівні 1,5% у 2016 році й прискориться до 2,5% у 2017 році", - йдеться в заяві місії.

Тим не менш, на думку голови місії Фонду Рона ван Рудена, зараз Україна повинна сфокусуватися на реформі державного сектору, покращенні ділового клімату, досягненні реальних результатів у боротьбі з корупцією, що гальмує економічний підйом.

"Потрібно довести, що заявлене підвищення зарплат (мінімальної зарплати до 3200 грн – ред.) відповідатиме зростанню продуктивності праці, збереженню конкурентоспроможності ринку, - цитує Рудена прес-офіс МВФ. - Необхідна подальша фіскальна консолідація, проведення пенсійної реформи та покращення податкового адміністрування разом із якісним контролем державних витрат. У монетарній політиці необхідно знижувати інфляцію, відновлювати обсяги держрезервів і оживляти банківське кредитування".

У МВФ підкреслюють, що досягнення поставлених цілей, а саме - перетворення досягнутої стабілізації на стійке економічне зростання - це непросте завдання. Раніше воно завжди було викликом, і зупинка реформ лише поглиблювала кризові явища в економіці.

"Влада повинна бути єдиною в своєму прагненні продовжувати реформи, чинити опір тиску популістів і представників різних груп інтересів, - упевнені в МВФ. - Україна досягла чималого шляхом формування кількох органів влади у сфері боротьби з корупцією, а також проведення кампанії з декларації майна вищих чиновників держави. Однак результатів реальної боротьби з корупціонерами країна поки що не досягла".

Нагадаємо, 14 вересня Міжнародний валютний фонд завершив другий перегляд чотирирічної програми співпраці з нашою країною, схваленої в березні 2015 року, й ухвалив рішення надати Києву третій за ліком кредитний транш обсягом 1 млрд дол. Таким чином, загальний обсяг уже наданого фінансування становитиме 7,62 млрд дол за загального обсягу кредитування 17,5 млрд дол.

16 вересня Україна отримала кошти третього траншу.

21 вересня Верховна Рада заслухала прем’єра Володимира Гройсмана із представленням державного бюджету на 2017 рік та ухвалила цей проект до розгляду.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що МВФ вимагає від України проведення пенсійної реформи для отримання наступного траншу.

Серед вимог: поступова зміна пенсійного віку, встановлення єдиного принципу пенсійного забезпечення без надання пільг для будь-яких професій (крім військових), розширення бази для внесків у систему соціального забезпечення, встановлення справедливого податкового режиму для пенсій.

Водночас офіційний представник Фонду Джеррі Райс під час прес-брифінгу у Вашингтоні 27 жовтня підтвердив можливість отримання Україною до кінця року четвертого кредитного траншу.

Водночас голова НБУ Валерія Гонтарева назвала високим ризик неотримання грошей до кінця року у зв`язку з гальмуванням реформ у парламенті. Вона також підкреслила, що відсутність необхідних рішень може поставити під загрозу й ледь досягнуту економічну та фінансову стабільність.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: умови продовження співпраці, МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ