Чт, 2024-04-25, 12:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 6 » МВФ обіцяє транш у липні, але залишилися "незначні моменти"
08:34
МВФ обіцяє транш у липні, але залишилися "незначні моменти"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна і МВФ близькі до остаточного узгодження оновленого меморандуму в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF. Про це в інтерв'ю телеканалу ICTV повідомив заступник голови Фонду Девід Ліптон, коментуючи переговори у Києві.

"Ми перебуваємо на завершальній стадії переговорів, ми досягли угод з українським урядом з ключових питань. Є ще кілька незначних моментів, які мають бути узгоджені", - сказав він.

Водночас заступник глави МВФ не уточнив, з яких саме ключових питань було досягнуто домовленостей.

Ліптон зазначив, що про підвищення пенсійного віку в Україні поки що не йдеться.

"Важкі аспекти у Пенсійному фонді будуть обговорюватися у майбутньому, це питання комплексне. Важливо те, що пенсійна система працює погано. Вона досить дорога, але в той же час призвела до того, що більшість українських пенсіонерів не отримують належної пенсії", - сказав він.

У свою чергу постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що остаточне рішення про надання Україні чергового траншу рада директорів МВФ ухвалюватиме в червні після аналізу проведення реформ і виконання взятих зобов'язань, повідомив він в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

"Ми будемо міркувати про це (чи надавати транш - ред.) не тільки за обіцянками, а й, що важливіше, за діями, вжитими задля проведення реформ. Ми подивимося на політику, яка буде проводитися в наступному місяці (червні - ред.). Ось те, що ми будемо оцінювати, ось на якій підставі рада директорів прийме остаточне рішення, чи давати транш", - сказав він.

За словами Ваше, оцінка роботи в проведенні в Україні реформ буде дана наприкінці червня.

Як випливає з інтерв'ю, в разі, якщо оцінка буде позитивною, то вже в середині липня Україна може отримати черговий транш.

Як відомо, 25 травня віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що Україна погоджує оновлений меморандум із ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом і планує незабаром завершити необхідний обсяг законодавчої роботи, а третій транш у розмірі 1,7 млрд доларів може бути одержано в середині липня.

Лідери парламентських фракцій "Батьківщина" і "Радикальна партія" Юлія Тимошенко і Олег Ляшко вимагаютьвід уряду оприлюднити текст меморандуму з МВФ щодо зобов'язань України. За їхніми словами, уряд вже підписав відповідний документ.

Як повідомлялося, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна одержала 13 березня, другий, на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року.

На поточний момент сторони погодили всі питання щодо другого перегляду програми реформ, обговоривши різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації.

Ряд експертів очікують, що за підсумками засідання Ради директорів Фонду Україна отримає третій транш кредиту, проте він може стати єдиним для нашої країни траншем МВФ цього року. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: липень, МВФ, транш, незначні моменти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ