Пт, 2024-03-29, 08:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 3 » МВФ - Україна потребує широкого пакета пенсійної реформи та зняття мораторію на продаж землі
21:05
МВФ - Україна потребує широкого пакета пенсійної реформи та зняття мораторію на продаж землі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Дефіцит Пенсійного фонду України наразі перевищує 6% ВВП, що є одним з найвищих показників у світі, тому країна потребує проведення широкого пакета пенсійної реформи, заявив голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Рон Ван Руден (Ron Van Rooden).

"Потрібен дуже широкий пакет пенсійної реформи, який би розглядав не тільки підвищення пенсійного віку, а й посилення можливостей дострокового виходу на пенсію, розширення бази для соціальних внесків", - сказав він під час конференції в понеділок, присвяченій оприлюдненню матеріалів другого перегляду програми розширеного фінансування EFF для України, передає "Інтерфакс-Україна".

Голова місії нагадав, що українська сторона в рамках програми брала на себе зобов'язання підготувати широку параметричну пенсійну реформу до кінця грудня минулого року, однак порушила його (в меморандумі Київ пояснив затримку необхідністю додаткового часу для пошуку підтримки в суспільстві).

Руден додав, що ситуацію з Пенсійним фондом погіршило різке зниження ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ) з початку 2016 року.

Говорячи про земельну реформу, глава місії зазначив, що наявний мораторій унеможливлює повноцінний розвиток сільськогосподарського сектора і використання землі як застави для отримання кредитів. "Тому для України важливо рухатися вперед із земельною реформою і внести в парламент нове законодавство, яке дозволить продаж землі", - сказав представник МВФ.

Як повідомлялося, успішна реалізація економічної програми відкриває для України можливість залучити у Міжнародного валютного фонду (МВФ) 1,3 млрд дол. в 2016 році і майже 5,4 млрд дол. в 2017 році за програмою розширеного фінансування EFF. Відповідний оновлений графік оприлюднений в матеріалах другого перегляду програми EFF, який МВФ оприлюднив 3 жовтня.

Виділення коштів планується щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності: найбільший транш планується в першому кварталі 2017 року - понад 1,986 млрд дол., після чого розмір двох наступних буде скорочено до 1,33 млрд дол., а решти п'яти - до 735 млн дол.

Також у меморандумі йдеться, що Міністерство фінансів України має завершити верифікацію отримувачів пенсій і соціальних виплат до кінця грудня 2016 року.

Нагадаємо, 15 вересня фракція "Батьківщина" зареєструвала у Верховній Раді законопроект №5123 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо захисту національних інтересів України, продовольчої безпеки держави та прав землевласників". Так, політсила вимагає продовжити земельний мораторій до 2022 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: зняття мораторію, Україна, продаж землі, широкий пакет пенсійної реформи, МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ