Пт, 2024-04-19, 06:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 15 » МВФ виділив новий транш. Лагард похвалила уряд
08:33
МВФ виділив новий транш. Лагард похвалила уряд
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд завершив Другий перегляд програми співробітництва з Україною з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) і схвалив виділення нашій країні третього кредитного траншу обсягом 1 млрд дол. Про це йдеться в повідомленні Фонду, переданому УНІАН.

"Таким чином, загальний обсяг фінансування, вже наданого Україні за програмою, становить 7,62 млрд дол", - йдеться в повідомленні.

У своєму коментарі президент України Петро Порошенко привітав надання третього траншу кредиту.

"Я вітаю щойно ухвалене позитивне рішення Ради директорів МВФ про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги", - написав президент на своїй сторінці у Facebook.

За словами президента, рішення Фонду відкриває шлях до надання фіндопомоги з боку США в обсязі 1 мільярд доларів, а також від Євросоюзу - макрофінансової допомоги в рамках додаткових ще 600 мільйонів євро, інших міжнародних фінансових організацій.

"Також, що ще важливіше, воно відчиняє вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку", - наголосив Порошенко.

Президент переконаний, що позитивне рішення МВФ свідчить про те, "що світ визнає - в Україні відбуваються реформи, в Україні відбуваються якісні і позитивні зміни і країна рухається в правильному напрямку".

"Це висока оцінка як економічних реформ, так і перших наших результатів і кроків у боротьбі з корупцією. Антикорупційна стратегія і практика теж є вагомим критерієм, за яким МВФ приймає рішення про кредитування", - написав глава держави.

Порошенко також зазначив, що резолюція Фонду - це також сигнал агресору, який намагався нам вставити палиці в колеса навіть на сесії Ради керуючих МВФ.

"Спроби Росії підірвати солідарність МВФ з Україною і зірвати рішення про транш - провалилися. Кремль програв у цій операції", - наголосив президент.

Поточна програма співпраці з МВФ була ухвалена в березні 2015 року терміном на 4 роки з обсягом фінансування 17,5 млрд дол. У 2015 році Україна отримала два транші загальним обсягом 6,7 млрд дол. і очікувала отримати третій у розмірі 1,7 млрд дол., проте в силу політичних подій осені 2015 і зими 2016 року, які призвели до зміни уряду, доля третього кредитного траншу і виконання всієї програми співробітництва в цілому опинилися під загрозою зриву.

Українське питання залишалося невирішеним аж до кінця серпня через традиційні канікули у МВФ. На початку вересня глава департаменту зовнішніх зв'язків Джеррі Райс повідомив, що Україна залишається на порядку денному роботи фонду та рішення за програмою співпраці буде прийнято у другій половині вересня.

Лагард позитивно оцінила зусилля України щодо відновлення економіки

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард загалом позитивно оцінила зусилля українського уряду щодо відновлення економіки в нинішній кризовий період, назвавши акценти, на які потрібно звернути увагу в подальшому. Про це, як повідомили у Фонді, вона зауважила під час засідання Виконавчої ради Фонду по Україні, що відбулося в середу, 14 вересня, передає Укрінформ.

"Україна проявляє початкові ознаки відновлення попри складні зовнішні умови та важку економічну кризу. Активність набирає обертів при тому, що інфляція швидко відступила, крім того, підвищується рівень довіри", - надала оцінку Лагард.

Вона зауважила, що соціальні та економічні витрати внаслідок кризи в Україні були високими, втім, як очікується, економічне зростання буде ще вищим у майбутній перспективі.

"Цей прогрес багато в чому завдячує реалізації програми влади, зокрема розумній макроекономічній політиці, сміливим крокам щодо приведення тарифів на енергію до рівня відшкодування витрат, а також заходів з відновлення банківської системи", - зазначила глава Фонду.

Водночас вона звернула увагу, що для досягнення цілей програми МВФ для України, уряду потрібно повністю імплементувати визначену раніше політику, враховуючи "значні виклики в майбутньому".

Як підкреслила Лагард, для забезпечення середньострокової стійкості Україні потрібен подальший прогрес у фінансових реформах.

"Владі потрібно уникати змін у податковій політиці, які призводять до зростання дефіциту. Акцент має бути зроблений на поліпшенні податкового та митного адміністрування", - наголосила директор-розпорядник.

Крім того, вона звернула увагу на пенсійну реформу, яка повинна зменшити великий дефіцит Пенсійного фонду та довести пенсії до "стійкого рівня" впродовж часу.

Глава Фонду також згадала про грошово-кредитну політику та реформи фінансового сектора в Україні, які "почали приносити результати". За її словами, пріоритетом тут має стати скорочення інфляції, відновлення міжнародних резервів та поступова відмова від адміністративних заходів, що досі мають місце.

Важливо також здійснити "перебудову й роздержавлення держпідприємств" та запровадити кримінальне переслідування випадків корупції на високому рівні, додала Лагард.

Окремо глава МВФ підкреслила необхідність завершення реструктуризації суверенного боргу України, що належать приватним власникам облігацій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: новий транш, Уряд, МВФ, Лагард
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ