Чт, 2024-03-28, 19:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 28 » МЗС готує креативне рішення щодо "Великого договору" з РФ
10:48
МЗС готує креативне рішення щодо "Великого договору" з РФ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна найближчим часом оголосить про майбутнє порушеного Росією Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року, який гарантував територіальну цілісність України. Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Лівий берег з Сонею Кошкіною" на "24 каналі".

"Росія порушила всі ключові положення цього договору. Якщо я зараз скажу, що ми його не продовжуємо, звичайно, буде аргумент для того, щоб сказати: там у цьому договорі є положення щодо гарантування територіальної цілісності... Тому я обіцяю, що ми знайдемо правильне і креативне рішення", - заявив Клімкін.

Він уточнив, що про це рішення буде повідомлено найближчим часом. За його словами, буде зроблена відповідна заява не тільки в контексті цього договору, а й щодо інших юридичних зобов'язань. Міністр додав, що багато статей цього договору не діють, оскільки Росія їх фундаментально порушила, а також порушила Статут ООН та інші договори і зобов'язання.

Договір "Про дружбу, співробітництво і партнерство між Російською Федерацією і Україною" від 31 травня 1997 року набув чинності 1 квітня 1999 року (з моменту обміну ратифікаційними грамотами). Відповідно до статті 40 договору, його укладено терміном на десять років. Дія договору автоматично продовжується на наступні десятирічні періоди, якщо жодна зі сторін не заявить про своє бажання припинити його дію не менш ніж за шість місяців до закінчення чергового десятирічного періоду. Термін відліку першого десятирічного періоду починався з дати набуття договором чинності (з 1 квітня 1999 року) і закінчувався 1 квітня 2009 року. Тоді жодна зі сторін не висловила бажання про припинення дії договору до 1 жовтня 2008 року, тому його дія автоматично продовжилася на наступний десятирічний період.

Україна і Росія мають різні погляди на логіку дорожньої карти щодо Донбасу - Клімкін

Дорожня карта, яку пропонувала Росія, не має нічого спільного з дорожньою картою, яку підтримує Україну. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Росія говорить, щоб спочатку ми голосували всі закони, що означає легітимізацію тих, хто там зараз перебуває. Тобто, за російською логікою, така російська колонія якось може існувати. А потім вона продовжить нас дестабілізувати", - сказав Клімкін.

За словами міністра, логіка української сторони полягає в тому, що Росія повинна вийти з українських окупованих територій, а ОБСЄ взяти під контроль східний російсько-український кордон.

Клімкін наголосив, що тимчасово під контроль ОБСЄ має підпадати не лише східний російсько-український кордон, а й сама окупована територія.

Клімкін: говорити зараз про терміни виборів на Донбасі безглуздо

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що зараз говорити про конкретні терміни виборів на Донбасі не має сенсу.

Клімкін зазначив, що під час складання дорожньої карти Донбасу важливим пунктом є повернення Дебальцевого під український контроль.

Міністр наголосив, що передача під український контроль Дебальцевого з так званої сірої зони повинна бути прописана в Мінських угодах окремими пунктами.

"Вільні й чесні вибори на Донбасі, до яких ми повинні прийти, відбудуться тільки по лінії, де починається українська окупована територія. Дебальцеве і прилеглі до нього півтори тисячі кілометрів розташовані в сірій зоні. Тобто тут може бути просто вакуум, тому що вибори тут не будуть проводитися. Це сіра зона. Але там українські громадяни. Саме тому постає питання повернення цієї території", - прокоментував міністр.

Також Клімкін сказав, що Дебальцеве має повернутися під український контроль, оскільки просто не зрозуміло, як просуватися до виборів на окупованому Донбасі.

Як повідомлялось, 19 жовтня в Берліні відбулися переговори президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна.

На прес-конференції за підсумками переговорів Порошенко заявив, що лідери країн "нормандського формату" затвердили німецькі й французькі пропозиції щодо основних критеріїв "дорожньої карти" виконання Мінських угод.

За словами президента, Росія підтримала необхідність розміщення озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Порошенко також зазначив, що зараз не йдеться про дату виборів на окупованій частині Донецької і Луганської областей. Разом з тим, додав він, лідери країн домовилися продовжити на рівні експертів і робочих груп підготовку концепції виборчого законодавства для проведення виборів на Донбасі.

Пізніше у Кремлі заявили, що глави країн "нормандського формату" в Берліні не обговорювали розміщення озброєної місії ОБСЄ на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, президент РФ Володимир Путін, мовляв, лише "дав потенційну згоду".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 666 | Додав: adminA | Теги: креативне рішення Великого договору, МЗС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ