Чт, 2024-03-28, 21:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 30 » На 1 вересня в школах "лінійки" замінять ігровими святами. Вчителі просять не приносити квітів
10:30
На 1 вересня в школах "лінійки" замінять ігровими святами. Вчителі просять не приносити квітів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

До 1 вересня педагоги готують не тільки оновлену програму навчання, але і незвичайне свято Першого дзвоника, пише "Сегодня".

Цього року Міносвіти запропонувало провести перший урок на тему 25-ї річниці незалежності України. Так, малюкам з 1-го по 4-й клас проведуть заняття під назвою "Це наше і це твоє" - за допомогою мультфільмів розкажуть про видатні винаходи українців, а також про природні багатства країни. Для дітей старшого віку, з 5-го по 11-й клас, приготували урок "Від проголошення незалежності до нової України".

Відходять у минуле довгі і нудні "лінійки". Цього року школи захід намагаються зробити максимально активним і тільки для першокласників і випускників. Наприклад, на Житомирщині місцева влада влаштували конкурс на кращу програму свята - з 12 сценаріїв від різних шкіл вибрали один, який і розійшовся по всіх навчальних закладах у вигляді допомоги.

"У ньому повністю змінено логіку проведення "лінійки". Першокласнику приділено максимум уваги і йому буде цікаво те, що буде відбуватися. По-друге, дитину готують до того, що його завданням буде отримання знань і навичок. По-третє, це повністю міняє формат з "лінійки" на ігрове свято", - говорить заступник голови Житомирської міськради Матвій Хренов.

Так, сам захід буде проходити на спеціально обладнаних галявинах - батьки напишуть своїм дітям побажання на випуск і опустять записки в "капсули часу", а дітки пройдуть майстер-клас і зроблять своїми руками дзвіночки з паперу в пам'ять про перший шкільний день.

Крім того, українські вчителі просять не дарувати їм квіти. "Прошу батьків своїх учнів: не приносьте квіти. Краще перерахуйте гроші на потреби наших воїнів або хворих дітей", - розповіла вчителька однієї зі столичних шкіл.

А ось в Чернівецькій гімназії №5 квіти і зовсім пропонують трансформувати в солодощі: волонтери будуть збирати цукерки, печиво та інші солодкі посилки на фронт.

Тим часом в прифронтових містах вирішили приділити більше часу урокам безпеки.

За словами глави ГУ Нацполіціі в Донецькій області В'ячеслава Аброськіна, починаючи з 1 вересня за кожною школою буде закріплений коп (зараз в регіоні працює 37 шкіл, в яких навчається близько 6,5 тис. Дітей): "Ми проведемо 1 вересня "Урок миру" . Кожен з школярів отримає пам'ятки щодо дій в екстремальній ситуації і особистий номер телефону співробітника поліції. в разі виникнення проблеми дитина зможе зателефонувати "своєму" співробітнику, і він прийде на допомогу".

Нагадаємо, в недалекому майбутньому українська середня школа перейде на систему дванадцятирічного навчання європейського зразка.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: не приносити квітів, школи, 1 вересня, вчителі, лінійки, ігри
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ