Чт, 2024-04-25, 22:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 18 » На День Незалежності не буде ні параду, ні феєрверків. План заходів
15:47
На День Незалежності не буде ні параду, ні феєрверків. План заходів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


   Кияни та гості столиці відсвяткують День Незалежності, 24 серпня, регатою серед крейсерських яхт і повітряним карнавалом. Це визначено програмою заходів, опублікованою на сайті Київської міськдержадміністрації.

Цього року урочисту частину святкування на Майдані буде зведено до виступу президента і подальшого концерту естрадних виконавців.

Як повідомили у Міноборони, святкового феєрверку в День Незалежності не буде, попри зниження температури і короткочасні дощі. "Феєрверку точно не буде на День Незалежності. За нашою інформацією, готується відповідне рішення президента", - сказали в міністерстві.

За інформацією представника відомства, в наступні дні температура повітря знизиться, проте воно залишиться сухим, і тому рівень пожежної небезпеки зберігатиметься високим. У зв'язку з цим використання салютів може призвести до пожеж.

"Наша концепція проведення свята - скромно, стримано, але зі смаком", - заявив співголова оргкомітету, на який покладено обов'язки з підготовки до торжества, Ганну Герман.

Як планується, напередодні свята, 23 серпня, президент України Віктор Янукович відвідає Музей Тараса Шевченка (Шевченківський національний заповідник, м. Канів Черкаської області) після реконструкції.

У Києві 23 серпня, в День Державного прапора України, після церемонії підняття прапора президентом відбудеться святковий концерт за участю провідних українських колективів (12.00-22.00, Майдан Незалежності).

24 серпня на жителів і гостей столиці чекає багато цікавих заходів. О 10.00 почнеться Всеукраїнський фестиваль аеродизайну "Повітряний карнавал" (літня естрада Центрального парку культури і відпочинку). Водночас в акваторії Дніпра (старт в Оболонській затоці) проходитиме міська регата з парусного спорту серед крейсерських яхт.

Концерт "Тобi, незалежна Батькiвщино!" почнеться о 12.00 і триватиме до 22.00 (Майдан Незалежності). Крім того, 24-26 серпня в місцях масового відпочинку пройдуть культурні і спортивні заходи, присвячені державним святам.

З 21 серпня по 1 вересня в Печерському ландшафтному парку буде проведена 55-та міська виставка квітів "Річка вишиванок".

У Тернополі розгорнуть рекордний державний прапор

У Тернополі до Дня Незалежності України в рамках акції "Ровесник Незалежності" буде розгорнено державний прапор України завдовжки 9,5 км, повідомляє УНІАН. Акція присвячена Дню Незалежності України і Дню Державного Прапора.

Учасниками акції стануть понад 2 тис ровесників незалежності - 19-річних хлопців і дівчат. Очікується, що представники Книги рекордів України, які спеціально прибудуть 22 серпня до Тернополя, зафіксують цю подію як рекорд.

По завершенню акції жовто-синій прапор буде розділений на шість тисяч менших сегментів - прапорів, які поширять серед навчальних і медичних установ області, бібліотек, установ культури, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Початок фіксації рекорду - 22 серпня, о 13.00, на набережній Тернопільського ставка. Підведення підсумків акції - о 14.00.

Чернігів проведе міжнародний фестиваль національних культур

У Чернігові в День Незалежності України пройде п'ятий міжнародний фестиваль національних культур "Поліське коло". За словами начальника управління культури області, традиційно фестиваль буде масовим. Очікується, що його учасниками стануть майже 700 представників і культурних національних спільнот Чернігівської області, а також гостей краю.

Відкриття фестивалю пройде у центрі Чернігова - на Червоній площі. Саме там буде презентовано слов'янський хоровод за участю представників України, Росії та Бєларусі. З площі святкова колона вирушить до Центрального парку культури і відпочинку, де відкриються національні дворики, триватимуть виступи фольклорних колективів і виставка-продаж робіт народних майстрів.

Одночасно в парку проводитиметься виставка квітів "Щастя краси". Всі квіткові композиції висадять у ґрунт, і вони постануть для оцінок журі та глядачів у вигляді клумб, незвичайних рослинних і квіткових скульптур.

Крім того, у Чернігові відбудеться вистава просто неба біля світломузичного фонтану за повістю Олександра Довженка "Зачарована Десна". У ній участь візьмуть чернігівські актори, а також народний артист України, відомий у світі лірник-бандурист Василь Нечепа.

Пасажирів у вишиванках возитимуть безкоштовно у Івано-Франківську

У Івано-Франківську в День Незалежності пасажирів у вишиванках возитимуть задарма. "Ті, хто в День Незалежності України - 24 серпня - одягне вишиванку, можуть скористатися громадським транспортом у місті безкоштовно", - сказав мер міста Віктор Анушкевічус.

За словами мера, така акція з популяризації національного одягу вже кілька років поспіль проходить завдяки співпраці з міськими перевізниками.

У прес-службі також повідомили, що 24 серпня в Івано-Франківську відбудеться урочиста хода молоді у національних костюмах на пішохідній частині вулиці Незалежності і Вічового майдану, де заплановано віче з нагоди 19-х роковин Незалежності України.

На свято прогнозують спекотну погоду

Погода на День Незалежності України, 24 серпня, буде спекотною і без опадів на території всієї країни, прогнозують синоптики Українського гідрометеорологічного центру.

"По всій Україні буде без опадів, температура вдень підвищуватиметься в межах 26-32 градусів", - повідомили у відділі синоптиків Укргідрометцентру в середу.

Згідно прогнозу, в Києві 24 серпня вдень очікується температура біля +30.

У Укргідрометцентрі підкреслили, що температура почне підвищуватися з вихідних, а 24 і 25 серпня будуть найспекотнішими днями після відносного похолодання.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 3124 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ