Пт, 2024-04-19, 02:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 25 » На Філіппінах знайшли тіла майже півсотні жертв терористів
10:54
На Філіппінах знайшли тіла майже півсотні жертв терористів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Кількість жертв масової бойні цивільного населення, яка сталася на півдні Філіппін два дні тому в результаті боротьби місцевих політичних кланів, може значно перевищити 46 осіб. Про це повідомляється в середу на сайті газети Philippine Daily Inquirer, передає РИА "Новости".

Близько ста озброєних людей, яких вважають прихильниками правлячого в південній провінції Магуінданао політичного клану Ампатуан, перехопили вранці в понеділок на шосе конвой із п'яти автомашин клану суперника, що прямував в місто Шаріф-Агуак, щоб офіційно зареєструвати для участі в майбутніх в наступному році виборах губернатора провінції кандидатуру глави клану Есмаеля "Тото" Мангудадату (Esmael "Toto" Mangudadatu ). Сам кандидат, що отримав листи з погрозами, був відсутній у конвої, який очолила його дружина. Він супроводжувався, зокрема, більш ніж трьома десятками журналістів і двома жінками-адвокатами.

Бойовики застрелили 24 людини на місці, а решту відвели до заздалегідь підготовленого за допомогою підігнаної техніки місця поховання в десяти кілометрах від шосе, де й розстріляли їх впритул.


"Нам тільки треба буде перевірити ще одне місце можливого поховання," - заявив газеті голова філіппінській поліції Хесус Версоса (Jesus Verzosa), який прибув на місце трагедії.

На цей момент у кількох братських могилах виявлено тіла 46 жертв: 25 чоловіків і 21 жінки, в тому числі, однією вагітної. Тривають пошуки ще як мінімум п'яти можливих жертв, а за іншими даними в конвої знаходилося до 58 людей.

"Ми очікуємо, що тіла будуть виявлені і в інших районах", - додав Версоса.

Поліція також побоюється, що бойовики могли захопити на шосе й інші транспортні засоби, що не мали відношення до конвою, і розстріляти людей, що знаходилися в них.

Президент Філіппін Глорія Макапагал-Арройо ввела на невизначений термін у місті Котабато-Сіті і провінціях Султан-Кударат і Магуінданао надзвичайний стан, що дає поліції і військовим розширені права на арешти і затримання, введення комендантської години і встановлення блокпостів. У Магуінданао перекидають сотні військовослужбовців і поліцейських елітних частин.

"Я наказую всім частинам і підрозділам переслідувати злочинців, відновити порядок і забезпечити порядок в небезпечних районах Магуінданао" - говориться в цитованій національним інформаційним агентством ПНА офіційній заяві глави держави.

Президент Філіппін оголосила середу днем національної жалоби. Призначений головою кризового комітету радник президента у справах в південному регіоні Магуінданао Хесус Дуреса (Jesus Dureza) представить попередній звіт про хід розслідування вже сьогодні.

Клан нинішнього глави провінції Андаля Ампатуана (Andal Ampatuan), що контролює 10 з 29 міст Магуінданао, раніше співпрацював з Мангудадату, однак намір останнього виставити власного кандидата на майбутніх виборах призвів до конфліктів.

На півдні Філіппін, значна частина якого контролюється не урядовими військами, а різними повстанськими угрупованнями і кланами, які мають власні "приватні армії", їх конфлікти зазвичай загострюються з початком передвиборних кампаній, які в "країні семи тисяч островів" традиційно супроводжуються десятками політичних вбивств. У країні з населенням в 92 млн осіб налічується понад мільйон одиниць незареєстрованої вогнепальної зброї.

Так, тільки в жовтні минулого року в цій південній провінції - Магуінданао - загинули 14 осіб у результаті п'ятигодинного зіткнення між урядовими військами Філіппін і екстремістами з Ісламського фронту звільнення Моро (ІФОМ). А в серпні 2007 року в зіткненнях між урядовими військами і бойовиками терористичної організації "Абу-Сайяф" загинули щонайменше 52 людини.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1424 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ