Чт, 2024-03-28, 13:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 6 » На Київщині ( с. Фурси) протестують проти створення аеропорту в санітарній зоні
22:49
На Київщині ( с. Фурси) протестують проти створення аеропорту в санітарній зоні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Долю багатомільйонного проекту винесено на сільський референдум. Американський інвестор готовий вкласти сто п'ятдесят мільйонів доларів в практично непрацюючий військовий аеродром під Білою Церквою і створити тут сучасний центр вантажних авіаперевезень. Але проти реконструкції виступають місцеві жителі. Вони бояться, що таке сусідство обернеться катастрофою, повідомляють Подробности.
Це колишній військовий аеродром. Останні десять років тут приземляється один-два літака на місяць, і ті - на ремонт. Але незабаром на місці старих ангарів може вирости центр міжнародних вантажних перевезень. Злітно-посадочну смугу подовжать на сімсот метрів. І вона зможе приймати Боїнги, Аеробуси і Руслани. Вже є і проект, і гроші. Єдина перешкода - село Фурси.

Відстань від злітно-посадочної смуги до житлових споруд повинна бути три кілометри. Це за санітарними нормами. Але якщо вантажний термінал все-таки запустять, то місцеві жителі копатимуть картоплю під шум літаків і спостерігатимуть за їх посадкою з вікон своїх будинків. Тому що від аеродрому до села немає і кілометра.

Дитячий садок села теж знаходиться в небезпечній трикілометровій зоні. Але про його перенесення в інше місце мова навіть не йдеться. Більш того, садок побудували тут в 80-х роках минулого століття, коли аеродром вже існував.

"Проект пройшов всі перевірки" - каже Василь Лопата, що представляє інтереси інвестора. І запевняє, що місцевим жителям переживати не варто.

За словами голови сільради села Фурси Миколи Фурсенко, в наближеності аеропорту є і свої переваги. Інвестор обіцяє працевлаштувати дві тисячі осіб. А робота тут потрібна багатьом.

Зовсім скоро в селі проведуть референдум. Люди скажуть своє "за" або "проти" такого сусідства. Втім, їх голос буде тільки дорадчим. Остаточне рішення ухвалить керівництво Білоцерківського району.

Два роки тому вже повідомлялося, що у Київській області можуть з'явиться два нові аеропорти - вантажний і пасажирський. Побудувати новий пасажирський аеропорт поблизу села Велика Бугаївка, а також вантажний аеродром - в районі Білої Церкви пропонував тодішній міністр транспорту і зв'язку України Йосип Вінський.

Варто також зазначити, що близьке розташування аеропортів несе небезпеки падіння літаків на житлові будинки. Подібна трагедія трохи не сталася 23 березня 2008 року близько 15:30 (через 15 хвилин після зльоту), коли літак-амфібія "Аеропракт-24" з невстановлених поки що причин увійшов до штопора і врізався в землю у лісосмузі в 42-х км від Києва, біля села Наливайківка Макарівського району.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1177 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ