Чт, 2024-04-18, 21:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 5 » На кордоні Туреччини з Сирією НАТО взялося до розгортання Patriot
11:33
На кордоні Туреччини з Сирією НАТО взялося до розгортання Patriot
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Провідна група в складі 27 американських військовослужбовців, яким належить обслуговувати і управляти двома зенітно-ракетними комплексами Patriot, прибула 4 січня в Туреччину, повідомив ИТАР-ТАСС з посиланням на представника НАТО в цій країні.

Два ЗРК Patriot з США, розгортаються у місті Газіантеп на півдні Туреччини поблизу кордону з Сирією. Ці батареї будуть базуватися ближче до території Сирії, ніж інші чотири ЗРК, надані Німеччиною та Нідерландами.

Анкара направила офіційний запит НАТО на отримання ЗРК 21 листопада минулого року. 4 грудня того ж року глави МЗС країн НАТО ухвалили політичне рішення про розміщення Patriot на території, прилеглій до сирійського кордону, для захисту Туреччини від гіпотетичних ракетних атак з боку Сирії.

Крім того, відомо, що 30 голландських і 20 німецьких військовослужбовців вилетять до Туреччини 8 січня, щоб почати роботу з підготовки до розгортання комплексів. Загальна вартість місії, яка може тривати до року, становить 42 мільйони євро.

Всього під проводом НАТО на турецькому кордоні буде розміщено шість зенітно-ракетних батарей - дві зі США, дві з Німеччини і дві з Нідерландів. Як очікується, всі шість батарей розпочнуть бойове чергування з кінця січня. Обслуговувати і охороняти шість комплексів будуть близько 1,2 тисячі військовослужбовців США, ФРН і Нідерландів.

Раніше Росія, яка підтримує Дамаск, висловлювала побоювання з приводу можливого розташування ракет на кордоні з Сирією. На зустрічі міністрів закордонних справ Північно-Атлантичного альянсу, що пройшла 4 грудня, генсек НАТО Андерс фог Расмуссен на цей рахунок заявив: "Росія не має права втручатися в цей процес. Це рішення НАТО, третіх сторін воно не стосується".

Тегеран також виступив проти установки ракет НАТО, і заявив, що такі заходи "можуть призвести до третьої світової війни".

Кілька тижнів тому у Туреччину прибув розвідувальний загін німецьких військовослужбовців для підготовки розгортання зенітних ракетних комплексів (ЗРК) Patriot. Основним завданням підрозділу у складі 39 осіб є визначення майбутніх місць установки ЗРК.

Незадовго до цього німецький парламент (бундестаг) схвалив надання Анкарі двох німецьких ракетних установок і визначив максимальну кількість солдатів бундесверу, які зможуть брати участь в цій операції НАТО, в кількості до 400 осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1196 | Додав: adminA | Теги: кордоні Туреччини з Сирією, розгортання Patriot, НАТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ