Чт, 2024-03-28, 19:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 13 » На Кубі відбулася історична зустріч Кирила і Франциска
23:53
На Кубі відбулася історична зустріч Кирила і Франциска
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Папа Римський Франциск прибув в Міжнародний аеропорт імені Хосе Марті в Гавані (Куба) на зустріч із Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом.

Зустріч предстоятелів РПЦ та Римо-Католицької церкви стала першою в історії. Питання про неї перебувало в порядку денному двох Церков близько 20 років. Як зізнався днями понтифік, нинішня зустріч готувалася два роки в обстановці секретності, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Гоніння на християн стануть центральною темою зустрічі. На тлі ситуації на Близькому Сході і в Африці обидві церкви вирішили відкласти в сторону існуючі богословські розбіжності та об'єднати зусилля для порятунку християн від геноциду. За підсумками буде підписано спільну декларацію.

Як повідомляє "Укрінформ", декларацію, яку папа римський і московський патріарх підписуватимуть на Кубі, було остаточно узгоджено напередодні.

Зустріч буде присвячена політичним і соціальним питанням - питання богослов'я і церковної догматики підніматися не будуть.

Спустившись з трапа літака, понтифік коротко поговорив із головою Держради Куби Раулем Кастро (на запрошення якого патріарх РПЦ і прибув на Кубу) та обмінявся з ним рукостисканнями, передає російській "Интерфакс".

На злітній смузі понтифіка зустрічали також кардинали і священик з Литви, колишній перший секретар посольства Ватикану в Москві Вісвальдас Кульбокас, який буде перекладачем на зустрічі.

Після цього понтифік і Рауль Кастро зайшли всередину будівлі аеропорту, де відбулася зустріч папи і патріарха. Як було видно з прямої трансляції Ватиканського телебачення, обидва церковні лідера обнялися і тричі поцілувалися.

Передбачається, що зустріч предстоятелів двох найбільших Церков триватиме близько трьох годин і завершиться підписанням спільної декларації з широкого кола питань.

Франциск, який очолив Римсько-Католицьку церкву три роки тому, відрізняється своїм новаторством і замирювальною позицією як у суспільному житті, так і в духовному. Так, він став першим, хто прийняв у Ватикані офіційну юдейську делегацію, виконав обряд обмивання ніг ув'язненим римської в'язниці для неповнолітніх, виступив в Європарламенті, відвідав синагогу, під час меси окремо згадав 80-ті роковини Голодомору в Україні 1932-1933 років, побував в зоні бойових дій в Центрально-Африканській Республіці.

До речі, на відвідування церемонії інтронізації Франциска зважився вселенський патріарх Варфоломій - архієпископ Константинопольський. Також вперше в історії, так як з моменту розколу церкви на католицьку і православну в 1054 році константинопольські патріархи жодного разу не брали участь в інтронізації понтифіків. За словами самого патріарха, його приїзд на інтронізацію Франциска був покликаний відзначити важливість "дружніх зв'язків" між двома церквами.

Додамо, що нещодавно президент України Петро Порошенко запросив Франциска відвідати Україну, і понтифік прийняв це запрошення.

Митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило (в миру Володимир Гундяєв) очолив Московський престол взимку 2009 року. Його обрали після того, як помер семідесятідевятілетній патріарх Алексій II.

Нещодавно Синод Української православної церкви Київського патріархату звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням направити в Україну комісію, оскільки Кирило "вводить в оману православний світ". Синод УПЦ КП висловив обурення у зв'язку з виступом московського патріарха з приводу ситуації в Україні на зборах помісних православних церков в Шамбезі (Швейцарія), назвавши виступ Кирила тенденційним, необ'єктивним, наповненим посиланнями на неіснуючі або перекручені факти.

Так, зазначимо, що протягом двох років - тобто з початку російської військової агресії - в Україні 60-70 парафій УПМ МП перейшли в УПЦ Київського патріархату. Як правило, це відбувається після антиукраїнських висловлювань священиків, які вторять тезам голови РПЦ Московського патріархату, але вже вустами митрополита Онуфрія, який представляє інтереси УПЦ МП в Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1008 | Додав: adminA | Теги: історична зустріч Кирила і Франциск, Куба
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ