Пт, 2024-03-29, 15:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 1 » На лідерство в сфері електрокарів замахнувся Ford
11:17
На лідерство в сфері електрокарів замахнувся Ford
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Гендиректор Ford Motor Co. Марк Філдс оголосив, що компанія працює над електромобілем, який кине виклик Tesla Model 3 та Chevrolet Bolt.

У Філдса поцікавилися, чи зможе Ford запропонувати батарею з 320-кілометровим запасом ходу, на що він відповів: компанія планує "бути серед лідерів або навіть зайняти лідируючу позицію" за цим показником, передає NEWSru.com з посиланням на AutoNews.

Як зазначає видання, це вперше, коли вища посадова особа компанії визнала наявність таких амбітних планів - раніше все було на рівні чуток. Щоправда, більше жодних подробиць Філдс не привів та навіть не натякнув, коли електрокар від Ford може бути випущено.

Тим часом раніше джерела преси повідомляли, що автомобіль може отримати назву Model E, а його випуск повинен розпочатися у 2019 році на новому заводі в Мексиці.

Нагадаємо, що Ford встиг перехопити цю назву у Tesla, яка хотіла, щоб з букв її трьох перших моделей можна було скласти слово SEX.

"Ми збиралися назвати третю машину Model E, але потім Ford пред'явив нам позов, в якому повідомив, що хоче використовувати цю ж назву. Я подумав, що це божевілля - Ford збирається вбити секс! І нам довелося подумати про нове ім'я", - іронічно нарікав голова Tesla Елон Маск у 2014 році. В результаті компанії Маска довелося задовольнятися абревіатурою S3X.

Тим часом Ford в кінці минулого року оголосив, що витратить 4,5 млрд доларів на те, щоб поповнити свій модельний ряд 13 гібридами та електромобілями. Таким чином до 2020 року 40% автомобілів під лейблом Ford мають стати "зеленими".

В даний час в США продається електромобіль Ford Focus Electric з 122-кілометровим діапазоном ходу на одній зарядці. Він коштує від 29 тисяч доларів. Восени у Ford планують випустити нову версію моделі з батареєю на 160 кілометрів, але це всього лише половина від можливостей субкомпактного електричного хетбека Chevrolet Bolt, який General Motors планується випустити пізніше в цьому році та седана Tesla Model 3, який має надійти в продаж у наступному році. Окрім того, Nissan North America планує до 2018 року випустити нову версію компактного електрохетчбека Leaf, батарея якого теж буде розрахована щонайменше на 320 кілометрів.

Нагадаємо, днями компанії Google, Ford, Volvo, Uber і Lyft оголосили про створення альянсу під назвою Self-Driving Coalition for Safer Streets, який буде займатися просуванням самокерованих автомобілів в США. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: лідерство, електрокари, Ford
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ