Сб, 2024-04-20, 11:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 20 » На Луганщині відбили напад диверсантів. ВІДЕО
16:00
На Луганщині відбили напад диверсантів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  У зоні проведення АТО на сході України за минулу добу в результаті ворожих обстрілів жоден український військовий не загинув, поранень зазнали троє, повідомив сьогодні, 20 жовтня, речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він поінформував, що на луганському напрямку двічі була обстріляна з мінометів Станиця Луганська. Ще один мінометний обстріл з боку супротивника вчинено в Кримському. У Попаснянському районі противник двічі порушив режим тиші і не застосовував важкого озброєння. Всього за добу на луганському напрямку сталося 5 обстрілів, в тому числі 3 - з важкого озброєння.

На донецькому напрямку основні бойові дії велися в Авдіївській промзоні в темний час доби. Крім легкого озброєння, бойовики застосовували міномети, обстрілюючи українських військових відразу з кількох напрямків. Також один ворожий обстріл скоєно в Луганському.

Всього за минулу добу на донецькому напрямку зафіксовано 5 обстрілів, в тому числі 1 - з важкого озброєння.

На маріупольському напрямі неспокійно було в районі Мар'їнки і на ділянці Павлопіль-Широкине. Обстріли з мінометів і гаубиць бойовики здійснили в Красногорівці і Водяному. Всього по позиціях українських військових за добу противник випустив близько 100 боєприпасів.

"Така деескалація пов'язана з проведенням у Берліні переговорів у нормандському форматі, і не має характеру стійкої тенденції", - підкреслив Лисенко.

Всього за добу на маріупольському напрямі зафіксований 21 випадок порушення режиму припинення вогню, 8 з них - із застосуванням важкого озброєння.

На Луганщині відбили напад російських диверсантів

Розвідувально-диверсійна група у складі 15 російських найманців уночі намагалася підійти до позицій українських військовослужбовців на Луганщині. Про це повідомляє прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації з посиланням на керівника адміністрації Юрія Гарбуза.

"Близько першої ночі ворожа розвідувально-диверсійна група у кількості до 15 осіб перетнула річку Сіверський Донець з боку так званої гори Князя Ігоря та намагалася підійти якомога ближче до захисників Луганщини. Після влучних пострілів наших військових та придушення вогневих точок ворожих диверсантів останні відступили. Сьогоднішня ситуація є наочним підтвердженням правильності рішення щодо залишення під контролем ЗСУ смт Станиця Луганська", - телефоном прокоментував ситуацію Гарбуз.

За попередніми даними прес-центру, серед терористів є постраждалі. Втрат серед особового складу оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" за час ведення бойових дій протягом минулої доби не було.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення відбулося в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: Луганщина, напад диверсантів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ