Пт, 2024-04-19, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 19 » На луганському напрямку бойовики порушували режим тиші по всій лінії фронту. ВІДЕО
19:17
На луганському напрямку бойовики порушували режим тиші по всій лінії фронту. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу один український військовослужбовець дістав поранень, загиблих немає, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За добу внаслідок активних бойових дій жоден український військовий не загинув, один військовий був поранений у Донецькій області у н. п. Троїцьке під час обстрілу", - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

За словами Лисенка, на луганському напрямку зафіксовано 9 обстрілів, 1 із них з важкого озброєння.

"На луганському напрямку бойовики порушували режим тиші практично по всій лінії фронту, при цьому противник застосовував легке озброєння. Найтриваліші обстріли відбулися в Станиці Луганській. Зазначимо, що там ворог задіяв снайперів", - повідомив він.

На донецькому напрямку зафіксовано 6 ворожих обстрілів, половина - з важкого озброєння. Бойові дії велися в Луганському, Авдіївці та її околицях. "На обох рубежах сталася низка ворожих мінометних обстрілів. По нашим позиціям було випущено більше 80 мін різного калібру. Українські війська були змушені відкривати вогонь у відповідь", - повідомив спікер Міноборони, підкресливши, що у всіх випадках бойовики порушували режим тиші в темний час доби.

На маріупольському напрямку бойовики більше 4 годин вели обстріл Красногоровки з важкого озброєння: з мінометів і гаубиць, в результаті чого біля під'їзду будинку була поранена жінка.

На ділянці від Павлопіля до Широкиного, за словами спікера Міноборони, обстановка залишається дуже складною. У Широкиному сталися три потужних танкових обстріли українських позицій з боку бойовиків, чого не спостерігалося вже давно. Крім того, ворожі міномети і БМП відкривали вогонь по позиціях українських військових під Докучаєвським.

Всього на маріупольському напрямку, за словами Лисенка, був зафіксований 31 обстріл з боку НВФ, з низ 18 - з важкого озброєння.

Також у відповідь на питання журналіста Лисенко повідомив, що українські військові ведуть моніторинг ситуації по всій лінії фронту, в тому числі на маріупольському напрямку, і готові оперативно реагувати на можливе нарощування сил ворога на лінії фронту. "Залежно від накопичення сил, можливого підтягування резервів, відразу приймається рішення про застосування додаткових наших сил. Для того, щоб у ворога не було шансів прорвати нашу оборону. Тому будь-які накопичення або спроби порушити режим тиші ми готові зустріти ворога", - сказав спікер Міноборони.

Крім того, у відповідь на запитання журналіста про те, що за інформацією СММ ОБСЄ, українсько-російський кордон перетнули близько 30 тис. осіб "у військовій формі", Лисенко повідомив, що така кількість людей, яку українська сторона також фіксує - "це кількість за кілька місяців".

За його словами, переміщення людей пов'язане з доукомплектуванням бойових частин незаконних збройних формувань, "які щодня несуть втрат" і з ротацією російських військових.

Зазначимо, за минулу добу російсько-окупаційні війська 46 разів обстріляли позиції Збройних сил України, переважно з забороненого Мінськими домовленостями озброєння. "На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів бойовики вели вогонь по позиціях українських бійців в районі Водяного, Новотроїцького, Красногоровки, Широкиного, Талаківки і Павлополя. Красногорівка потрапила і під вогонь 152-міліметрової артилерії, а в районі Широкиного і Березового вогонь вели бронетранспортери. По Широкиному кілька разів стріляв танк. З гранатометів різних систем, кулеметів, стрілецької зброї бойовики обстріляли Мар'їнку, Павлопіль, Талаківку", - йдеться в повідомленні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 716 | Додав: adminA | Теги: бойовики, режим Тиші, Луганський напрямок, вся лінія фронту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ