Чт, 2024-03-28, 15:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 13 » На Одещині через негоду оголосили надзвичайний стан
09:22
На Одещині через негоду оголосили надзвичайний стан
Інші останні Прогнози погоди на сайті holosUA.com/

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі оголосив надзвичайний стан в Одеській області. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, через обвалення дерев і ліній електропередач внаслідок сильного вітру загинули три людини, у тому числі 11-річна дитина.

У більш ніж 100 населених пунктах відсутнє світло.

"При обласній адміністрації працює штаб з надзвичайної ситуації. Ми рекомендуємо скасувати заняття в школах і обмежити явку в держустанови у всіх районах, яких торкнулося лихо, крім служб з надзвичайних ситуацій і тих жителів, хто забезпечує життєдіяльність районів. Ще раз закликаємо всіх максимально утриматися від виходу з дому, поки не вщухне вітер", - написав Саакашвілі.

Як повідомлялося, у середу. 12 жовтня, в Одесі та області внаслідок сильного вітру впало два будівельних крани, десятки дерев, загинули дві людини.

В Одесі біля причалу затонула Аrtemida

Двометрові штормові хвилі обрушуються на узбережжя Одеси, портові споруди та судна, які перебувають біля причалів, в тому числі яхт-клубу Одеського морвокзалу. Власники яхт намагаються вберегти свої судна від ударів об стінку плавпонтона, однак не всі яхти вдається врятувати, повідомляє на своїй сторінці в Facebook власник моторної яхти Auguste Piccard Владлен Тобак, керівник міжнародної школи підводного плавання "Кусто".

"Уже добу я з екіпажем на борту Auguste Piccard, мокрі й змерзлі, боремося зі стихією... Щойно одну з моторних яхт розбило, і вона тоне... Наші швартові теж перетираються, і ми захищаємо їх порізаним пожежним шлангом. Електроенергію відключили. Підготували машину до запуску, сподіваємося на краще. Готові до всього..." - зазначив Тобак.

У прес-службі адміністрації Одеського морського порту уточнили, що під час шторму 12 жовтня, близько 15.00, сталося затоплення приватної яхти Аrtemida біля плавпонтона, орендованого приватною компанією на морському вокзалі. Відповідальність за експлуатацію плавпонтона несе приватна компанія-орендар "Яхт-клуб 2009", з якою власник яхти Аrtemida перебуває у договірних відносинах.

За оцінками синоптиків Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, швидкість вітру в поривах зараз сягає 23-25 метрів на секунду, а інтенсивність опадів - близько 7-9 міліметрів на годину.

13 жовтня по Одесі і місцями по Одеській області теж очікується сильний дощ, а пориви північно-західного вітру сягатимуть 20 метрів за секунду.

В Україні через негоду без електропостачання залишилися понад 270 населених пунктів

В Україні в ніч на 13 жовтня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, дощ), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 276 населених пунктів у 11 областях. Про це повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, в Одеській області без електропостачання залишився 151 населений пункт, Миколаївській – 53, Хмельницькій – 20, Херсонській – 12, Вінницькій – 10, Дніпропетровській – 9, Тернопільській – 7, Кіровоградській – 5, Волинській – 4, Київській – 3, Черкаській – 2.

До відновлення енергопостачання залучено бригади обленерго.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Прогнози погоди | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: Одещина, негода, надзвичайний стан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ