Чт, 2024-04-25, 08:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 7 » На основі Toyota Land Cruiser 200 КрАЗ сконструював броньовик Cobra
10:54
На основі Toyota Land Cruiser 200 КрАЗ сконструював броньовик Cobra
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

KRAZ Cobra – український автомобіль з колісною формулою 4х4, який об'єднав функції бронетранспортера та бронеавтомобіля – був сконструйований на базі Toyota Land Cruiser 200 канадсько-еміратською компанією Streit Group і складається за ліцензією на Кременчуцькому автомобільному заводі з 2013 року. Вперше демонстраційний зразок показали публіці на збройовій виставці IAV 2013 у лютому 2013 року.

Компонування бронеавтомобіля – звичайне з переднім розташуванням двигуна, відділенням управління – в середній частині, десантним відсіком – в кормовій частині, передає Autonews.

KRAZ Cobra забезпечує балістичний захист членам екіпажу. Салон автомобіля може бути налаштований для конкретних вимог. Салон броньовика має таку комплектацію: 2 + 6 стендові місця та 3 дверей або 2 + 2 + 4 лави і 5 дверей.

Корпус автомобіля складається зі сталевих бронелистів, встановлених під кутом. Паливні баки також захищені сталевими пластинами. Бронювання за стандартом CEN 1522 Level BR6 забезпечує круговий захист від куль калібру 7,62 × 51 мм НАТО з відстані 10 метрів. Варто зазначити, що протимінний захист забезпечує захист від вибуху під машиною двох ручних гранат DM-51. Шини броньовика оснащені кулестійкими вставками Hutchinson runflat system. KRAZ Cobra призначений для роботи в температурному діапазоні від -20 С до +55 С.

Для ведення вогню розробники оснастили у верхній частині десантного відділення амбразури для ведення стрілецького вогню. У даху цього відділення є люк. На даху можуть бути встановлені різні бойові модулі:

- 7,62-мм кулемет,

- 12,7-мм кулемет,

- 40-мм автоматичний гранатомет.

Фахівці зауважують, що український бронеавтомобіль ідеально підходить для міських умов бою, але й у сільській місцевості KRAZ Cobra також добре впорається із завданням. Машина має цілу низку двигунів і трансмісій, які можуть бути встановлені в разі потреби. Лебідка, освітлення в спущеному колесі і кондиціонер входять в стандартну комплектацію. Такі компоненти, як підвіска і гальмівна система, можуть бути модернізовані залежно від цілей використання бронемашини.

KRAZ Cobra існує в двох модифікаціях:

- стандартній (тридверний варіант виконання, проте можливий випуск п'ятидверного варіанта);

- Cobra VBAS (штурмовий поліцейський варіант, укомплектований розсувним трапом для штурму будівель та подолання перешкод заввишки до 8,5 метра).

Раніше повідомлялося, що кременчуцький автозавод "АвтоКрАЗ" створив новий броньовик для розмінування шляхів. Автомобіль створений на базі КрАЗ-5233 з колісною формулою 4х4 спільно з канадсько-еміратською компанією Streit Group і має назву KrAZ-MPV Shrek One. Головне призначення – доставка особового складу підрозділів особливого призначення до місць проведення спецоперацій, а також спецвантажів та обладнання. Автомобіль має прохідність класу MPV (Mine Protected Vehicle) і днище v-подібної форми. Бронювання відповідає рівню балістичного захисту B6+/STANAG 4569 level 2. З-поміж особливостей нового автомобіля – кран, який уможливлює проводити операції з розмінування, перебуваючи всередині кабіни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: основа Toyota Land Cruiser 200, броньовик Cobra, КрАз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ