Вт, 2024-04-23, 18:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 5 » На відновлення Донбасу в 2016 році витратимо до 7 млрд. грн - Жебрівський
19:10
На відновлення Донбасу в 2016 році витратимо до 7 млрд. грн - Жебрівський
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У 2016 році у відновлення об'єктів інфраструктури Донецької області планується вкласти загалом близько 6,5-7 млрд грн. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає "Укрінформ".

"Фактично кожен тиждень ми щось відкриваємо, закупляємо. І це ще я не запустив процес використання тих великих коштів, які накопичено за половину 2015 року - десь близько 4,5 млрд грн. Крім того, буде долучатися ресурс міських бюджетів, приватників. Ми вважаємо, що у цьому році вкладеться мінімум 6,5-7 млрд грн у відновлення інфраструктури Донеччини. Це загальні кошти - і бюджетні, і спонсорів, у тому числі міжнародних", - заявив Жебрівський.

За його словами, список усіх об'єктів буде оприлюднений вже у найближчі дні: "Наразі завершується заслуховування і, можливо, на наступному тижні ми оприлюднимо список усіх об'єктів у кожному районі і місті, які за цей ресурс будемо відновлювати".

Жебрівський додав, що ведуться постійні та активні роботи з відновлення інфраструктури на звільнених територіях Донеччини, однак вони не отримують належної уваги з боку ЗМІ, передусім, місцевих.

Він вказав на те, що лише за минулий тиждень відновлено 4 об'єкти в області. Так, 26 лютого було відкрито крило дитячого садочку, у тому числі, для дітей з особливими потребами, у Білозерську (Добропільський район) - витрачено 3,5 млн грн фінансового ресурсу разом з ПРООН та урядом Японії. Відкрито також центр позашкільної освіти у Краматорську - 3,3 млн грн від ПРООН та уряду Японії. Перенесено на 3,6 км від лінії розмежування ЛЕП у Красногорівці (близько 2,7 млн грн спільно з обленерго та ДТЕК). Крім того, спільно із ЗСУ відбулося відкриття мосту в районі Павлополя-Чермалика.

Ще раніше був відбудований будинок у Слов'янську, закуплено 60 автомобілів швидкої допомоги на майже 100 млн грн, вкладено близько 100 млн грн у відділення кардіохірургії та дитячої хірургії. У найближчих планах - відкриття наприкінці березня ще одного відновленого будинку у Слов'янську (20 квартир) та закупівля пожежних автомобілів спільно з ДСНС на наступному тижні, зазначив Жебрівський.

Відомий міжнародний економіст Андерс Аслунд підрахував, що приблизні витрати на відновлення зруйнованого війною Донбасу можуть сягнути 20 млрд доларів.

"Загальна вартість відновлення, очевидно, буде більшою ніж 10 млрд доларів та, ймовірно, сягатиме 20 млрд доларів, або майже чверті нинішнього ВВП України", - зауважив експерт, додавши, що здебільшого це капітальні витрати.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 713 | Додав: adminA | Теги: 2016 р, Жебрівський, 7 млрд. грн, відновлення Донбасу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ