Сб, 2024-04-20, 10:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 9 » НАБУ посилили бронетехнікою: добро має бути з кулаками. ВІДЕО
14:09
НАБУ посилили бронетехнікою: добро має бути з кулаками. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Національне антикорупційне бюро розслідує 50 кримінальних проваджень про зловживання на 1 мільярд гривень. Про це сказав президент Петро Порошенко в ході церемонії прийняття присяги співробітниками управління спецоперацій бюро, передають "Українські новини".

"Тільки 2 місяці тому детективи Національного антикорупційного бюро зареєстрували перші дані про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. А вже сьогодні розслідується понад 50 кримінальних проваджень щодо зловживань на більш ніж мільярд гривень", - заявив президент.

Порошенко підкреслив, що конкурсні комісії відібрали 347 співробітників для Антикорупційного бюро.

Порошенко додав, що швидкість, таємність та ефективність дій працівників НАБУ визначає незалежність структури від роботи інших органів, передає "Укрінформ".

"Національне антикорупційне бюро не залежне від роботи інших органів, що визначає швидкість, таємність та ефективність дій працівників Бюро", - сказав Порошенко.

Він розповів, що до структури Національного бюро, окрім інших, входить і Управління спеціальних операцій, на яке покладено завдання щодо проведення спецзаходів із захоплення озброєних злочинців, забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства та безпеки працівників Національного антикорупційного бюро України.

"Окрім тестування на знання законодавства, всі кандидати успішно склали тести з фізичної підготовки. У складі управління, як мене поінформували, майстри спорту з рукопашного бою, кікбоксингу, дзюдо, самбо, кульової стрільби тощо. Добро повинно бути з кулаками, і силова складова не менш важлива за інші напрямки діяльності Бюро", - зауважив Президент.

Глава держави висловив переконання, що всі, хто склав урочисту присягу, готові до ефективного виконання завдань, як і всі інші працівники Бюро. Навіть зараз, під час урочистої присяги, певна кількість співробітників підрозділу задіяна у виконанні особливо важливих завдань.

"Наголошую на тому, що зараз ви робите надзвичайно важливу для України справу. Держава в свою чергу робитиме все можливе для фінансового забезпечення Бюро, для гідної оплати вашої праці", - наголосив Порошенко.

Він зауважив, що влада чекає від Антикорупційного бюро рішучої, безкомпромісної і ефективної роботи по викоріненню корупції в Україні. Зі свого боку Глава держави гарантує політичну волю, яка забезпечить ефективну діяльність Антикорупційного бюро.

Глава держави також наголосив, що держава створила усі необхідні умови для роботи НАБУ – високе грошове забезпечення, добрий захист та озброєння.

Крім того, Петро Порошенко очікує запровадження безвізового режиму з ЄС вже за кілька місяців.

"Я переконаний, що успіх Національного антикорупційного бюро - це відправна точка успіху України на шляху до Євросоюзу, а в найбільшій перспективі - кілька місяців до запровадження безвізового режиму з Євросоюзом", - сказав Порошенко.

У Ситника в НАБУ з'явилася рота спецназу з БТРами

У складі спецназу Національного антикорупційного бюро буде 96 бійців і бронетехніка, повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з законом про НАБУ передбачено створення у складі НАБУ підрозділу спецпідрозділу, який у нас називається управління спецоперацій, і він виконуватиме три основні функції", - сказав Ситник журналістам у вівторок у Києві, перед складенням присяги понад 30 співробітників цього управління у присутності глави держави.

За словами директора НАБУ, завданнями цього спецназу буде затримання підозрюваних, гарантування безпеки учасників процесу та гарантування безпеки співробітників НАБУ і спеціальної антикорупційної прокуратури у разі, якщо для них буде певна загроза в процесі розслідування.

"Це управління формується ще з осені 2015 року і налічує 96 осіб", - розповів Ситник.

За його словами, на сьогоднішній день це управління сформовано більш ніж на 50%, воно забезпечено зброєю, йому передається бронетехніка.

"Нас часто запитують, навіщо йому бронетехніка, я відповідаю, що повноцінний підрозділ спецоперацій повинно мати бронетехніку для того, щоб проводити тренування і по друге, певне затримання, і у нас вони вже були, у зоні АТО, і відповідно я не виключаю того, що наступні затримання можуть бути там, і ми б хотіли проводити ці затримання абсолютно автономно", - сказав Ситник.

Він також додав, що у вівторок офіційно складають присягу особи начальницького складу – це люди зі спеціальними званнями від лейтенанта до полковника НАБУ.

"Вже перші обшуки і перші слідчі дії, які проводилися детективами, супроводжувалися управлінням спецоперацій, зокрема затримання стосовно чотирьох суддів супроводжувалися представниками управління спецоперацій", - розповів директор НАБУ.

Ситник також не виключив, що представники цього управління зможуть брати участь в антитерористичній операції, "оскільки це підрозділ сил спецоперацій, спецназ".

Нагадаємо, з 19 по 21 січня Ситник перебував з робочим візитом у Вашингтоні.

Національне антикорупційне бюро України було створено 3 березня 2015 року.

16 квітня президент України Петро Порошенко після попереднього конкурсу призначив 35-річного юриста Артема Ситника директором бюро.

У травні НАБУ відкрило конкурс з набору перших 100 детективів. Переможцями у конкурсі стали 70 осіб. 1 жовтня вони вийшли на роботу.

16 грудня детективи НАБУ викрили першого хабарника.

Відповідно до закону про Нацбюро, під його підслідність підпадають корупційні правопорушення, вчинені державними чиновниками 1-ї і 2-ї категорій, а також суддями.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: набу, Бронетехніка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ