Чт, 2024-03-28, 15:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Липень » 31 » Нацбанк - за перші півроку в Україну надійшло $1,2 млрд прямих іноземних інвестицій
10:41
Нацбанк - за перші півроку в Україну надійшло $1,2 млрд прямих іноземних інвестицій
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  За перші півроку в Україну надійшло $1,2 млрд прямих іноземних інвестицій — Нацбанк

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України за січень-червень 2018 року склав 1,2 мільярди доларів, з яких 462 мільйони доларів надійшли у червні.

Про це йдеться у звіті прес-служби Нацбанку.

Зокрема, там зазначають, що у червні 2018 року платіжний баланс України було зведено з профіцитом у 23 мільйони доларів. Для порівняння, у травні профіцит платіжного балансу був у понад 11 разів більшим.

Це означає, що обсяг надходження валюти в економіку України  (в тому числі від інвестицій, зовнішніх запозичень та торгівлі) поступово скорочується порівняно з обсягом валюти, яку українська економіка витрачає.

За даними Нацбанку, наразі валютні резерви України складають близько 18 мільярдів доларів, чого достатньо для забезпечення потреб імпорту на 3,1 місяці.

Також в НБУ підрахували, що за червень Україна експортувала товарів на 3,4 мільярди доларів, а закупила за кордоном товарів на 4,3 мільярди доларів.

Раніше Національний банк України провів дослідження прямих іноземних інвестицій, що надійшли в Україну протягом 2010-2017 років та виявив, що 22% цих надходжень — це повернуті з офшорних рахунків кошти, які виводили громадяни України.

26 липня стало відомо, що на засіданні Ради фінансової стабільності, до складу якої входить Нацбанк, Мінфін та регулятори фінансового ринку, зазначили, що найбільшою загрозою фінансовій безпеці є відсутність траншу МВФ.

Нагадаємо, що наразі співпраця з Міжнародним валютним фондом не відбувається через відсутність компромісу з ключових вимог фонду до України для отримання траншу. А саме, мова йде про зрівняння цін на газ для населення та для промисловостиі, а також про збалансування державного бюджету України так, щоб дефіцит не перевищував 2,5% від ВВП.

Раніше в Європейській бізнес асоціації повідомляли, що Україні необхідно відновити співпрацю з МВФ до 20 липня, інакше загроза дефолту значно зросте.

За словами представників Європейської бізнес асоціації, МВФ не веде переговорів про співпрацю з країнами під час виборчих кампаній. Тобто, на час президентської та парламентської кампаній транш виділятись не буде.

Нагадаємо, що 31 травня експертами VoxUkraine було оприлюднено доповідь щодо макроекономічного прогнозу для України. На думку економістів, наразі уряд не володіє достатніми ресурсами для погашення поточної заборгованості міжнародним кредиторам. А у разі погіршення ситуації на світових ринках, гривня може девальвувати у декілька разів, а ВВП України впасти на 10-15%.

Нагадаємо, економічні експерти VoxUkraine попереджали, що Україна може оголосити дефолт напередодні виборів у 2019 році. На їхню думку, обсягу резервів уряду України наразі недостатньо для того, щоб обслуговувати виплати боргових зобов'язань.

Також на початку травня 2018 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що протягом наступних чотирьох років Україна має виплатити кредиторам 27 мільярдів доларів.

Також прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначав, що МВФ відкидають будь-які компроміси стосовно ціни на газ для населення.

Нагадаємо, що 30 травня стало відомо проте, що Кабмін відклав підвищення цін на газ для населення, яке вимагає МВФ.

Раніше колишній очільник регулятора, що встановлює тарифи на оплату газу, Дмитро Вовк, повідомляв, що у разі виконання вимоги МВФ щодо зрівняння цін на газ для населення та підприємств, тарифи на газ можуть зрости на 70%.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 574 | Додав: adminA | Теги: 2 млрд прямих іноземних інвестицій, Україна, перші півроку, $1, Нацбанк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ