Сб, 2024-04-20, 08:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 24 » "Нафтогаз" на межі дефолту
16:35
"Нафтогаз" на межі дефолту
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній і національній валюті НАК "Нафтогаз України" з СС до С. Про це йдеться в повідомленні Fitch. Прогноз за рейтингом – негативний, передає РБК-Україна.

Агентство також знизило пріоритетний незабезпечений рейтинг єврооблігацій НАК "Нафтогаз" на 500 млн дол з погашенням у вересні 2009 р. з СС до С. Рейтинг повернення активів за облігаціями – RR4.

Зазначимо, що рейтинг С означає неминучий дефолт компанії.

Раніше стало відомо, що Люксембурзька фондова біржа припинила торги п'ятирічними євробондами НАК "Нафтогаз України", випущеними на суму 500 млн дол, у зв'язку з допущеними компанією порушенням правил біржі. Згідно із заявою біржі, торги євробондами припиняються з 24 вересня ц.р. до подальших повідомлень. Які саме правила біржі були порушені, не повідомляється.

Варто зазначити, що напередодні міністр палива і енергетики України Юрій Продан заявив, що уряд України не допустить дефолту "Нафтогаза". "Дефолту не буде, буде реструктуризація боргу. Ми укладаємося в терміни", - зазначив Продан.

Утім, на думку експертів, ризик дефолту "Нафтогаза" залишається, оскільки немає реальних джерел для фінансування виплати боргів компанії.

Переговори про реструктуризацію боргу "Нафтогазу України" з єврооблігацій відкладені на жовтень, хоча термін погашення боргу в 0,5 млрд доларів закінчується 30 вересня.

Кабінет міністрів дозволив НАК "Нафтогаз України" вести переговори з держателями євробондів про реструктуризацію заборгованості з єврооблігацій до 20 жовтня. Про це йдеться в постанові уряду, що опублікована вчора, 22 вересня, в газеті "Урядовий кур'єр". Це означає, що держкомпанія вимушена буде оголосити дефолт з єврооблігацій.

У Кабміні розуміють, що консультанти "Нафтогазу" не встигнуть домовитися з держателями єврооблігацій НАК до 30 вересня і згодні на дефолт з паперів компанії.

"Якби "Нафтогаз" встиг отримати "добро" інвесторів на реструктуризацію до дати погашення, як це прийнято на ринку єврооблігацій, то юридично дефолту у НАК не було б", - говорить старший аналітик компанії Astrum Investment Management Сергій Фурса.

Експерт не сумнівається, що за час, що залишився до 30 вересня, фінансові радники "Нафтогазу" не закінчать переговори з облігаціонерами. "Держателям євробондів інформацію про збори інвесторів компанії поки не розсилали. Навряд чи консультантам НАК вистачить тижня, щоб організувати зустріч з ними", - говорить Фурса.

Раніше Кабінет міністрів України уповноважив Міністерство фінансів надати абсолютну та беззастережну гарантію (в рамках передбачених бюджетом 2009) щодо реструктуризації зовнішніх боргових зобов’язань "Нафтогазу". Таку гарантію Мінфін зможе надати одразу по досягненню домовленостей "Нафтогазу" з кредиторами щодо умов реструктуризації.

Мінфін вважає, що з метою оптимального врегулювання зовнішніх зобов’язань України, термін погашення рестуктуризованої заборгованості, на яку поширюється гарантія, має скласти приблизно 5 років.

"Міністерство підтримує "Нафтогаз" у питанні необхідності подовження терміну виплат за євробондом та у досягненні домовленостей щодо двосторонніх боргових зобов’язань. Ми схвалюємо бажання досягти рішення, прийнятного та справедливого для всіх сторін, і ми вважаємо, що, маючи суверенні гарантії, Нафтогаз досягне цієї мети", – зазначив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1375 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ