Чт, 2024-03-28, 18:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 31 » "Нафтогаз" підписав кредитну угоду на 500 млн дол
12:50
"Нафтогаз" підписав кредитну угоду на 500 млн дол
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Державний енергохолдинг "Нафтогаз України" підписав кредитну угоду з Citi і Deutsche банками на виділення держпідприємству кредитної лінії в розмірі 500 млн доларів під гарантію Світового банку на закупівлю і закачування природного газу в осінньо-зимовий період. Про це повідомила прес-служба енергохолдингу.

"НАК "Нафтогаз України" підписав кредитну угоду з Citi і Deutsche банками на отримання деномінованої в євро відновлюваної кредитної лінії для закупівлі газу в сумі еквівалентній 500 млн доларів. Дана кредитна лінія забезпечується гарантією Світового банку, що в свою чергу забезпечується державною гарантією в рамках доформування енергетичного фонду", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, дана кредитна лінія буде надана "Нафтогазу" на чотири роки. Так, перші два роки буде виділено на закупівлю газу, після чого протягом останніх двох років буде здійснюватися погашення кредиту.

Згідно з повідомленням, кредитна лінія дозволить енергохолдингу змінити форму оплати за куплений газ на оплату після поставки з передоплати. Підтвердженням такого виду оплати для постачальників будуть служити акредитиви, які будуть випускатися Citi і Deutsche банками і при здійсненні оплати перетворюватися в кредити. "Нафтогаз" буде погашати ці кредити протягом дванадцяти місяців з моменту їх отримання. Всесвітній банк гарантує повернення цих кредитів міжнародним комерційним банкам.

Прес-служба додала, що "Нафтогаз" зможе скористатися цією кредитною лінією для закупівлі газу як на західному, так і на східному напрямку.

Відзначається, що ця кредитна лінія допоможе енергохолдингу продовжити позитивну історію відносин з міжнародними комерційними банками.

"Ця програма - результат дванадцятимісячної кропіткої роботи. Ці кошти допоможуть "Нафтогазу" забезпечити стабільні поставки газу українським споживачам протягом цієї зими", - цитує прес-служба голову правління енергохолдингу Андрія Коболєва.

Як повідомлялося, 30 листопада Кабінет міністрів України схвалив надання "Нафтогазу" державних гарантій в розмірі близько 500 млн доларів для залучення кредиту Світового банку.

18 жовтня рада виконавчих директорів Світового банку затвердила гарантію на 500 млн дол, надану Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР). Після цього, 19 жовтня, Всесвітній банк опублікував повідомлення про надання гарантії на 500 млн доларів "Нафтогазу України" для поліпшення комерційних і фінансових можливостей закупівлі газу.

2 листопада Кабмін уповноважив міністра фінансів Олександра Данилюка на підписання договору про гарантії відшкодування кредиту на закупівлю газу між Україною і МБРР (є структурою Світового банку) на 500 млн доларів.

На початку листопада "Нафтогаз України" заявляв, що розраховує до грудня підписати зі Світовим банком кредитні гарантії на 500 млн доларів для закупівлі природного газу для проходження опалювального періоду 2016-2017 років.

30 грудня НАК "Нафтогаз України" підписав кредитну угоду на 478,285 млн євро з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо проекту фінансування імпорту газу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: кредитна угода, Нафтогаз, 500 млн дол
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ