Чт, 2024-04-18, 04:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 5 » Накрили групу "чорних трансплантологів" за участю київських хірургів
15:37
Накрили групу "чорних трансплантологів" за участю київських хірургів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Українські правоохоронці припинили діяльність транснаціонального угруповання "чорних трансплантологів", в роботі якого брали участь українські хірурги з Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова, передає "Інтерфакс-Україна".
Як розповів у четвер на прес-конференції в Києві начальник Департаменту по боротьбі з кіберзлочинністю і торгівлею людьми МВС України Юрій Кучер, департамент спільно з Держприкордонслужбою викрив діяльність транснаціонального угруповання, яке працювало близько трьох років, вербуючи громадян України, Росії, Молдови, Бєларусі й Узбекистану і перевозячи їх в Азербайджан і Еквадор для трансплантації органів реципієнтам з Ізраїлю.

За словами Кучера, до складу злочинної групи входило 12 людей, а очолював організацію ізраїльський підданий. "У цій схемі було задіяно четверо провідних лікарів однієї з київських клінік - Інституту Шалімова", - заявив він.

Встановлено, що донорами були близько 50 людей. Зараз заарештовані четверо активних учасників угруповання.

Пошуком донорів, а ними зазвичай ставали малозабезпечені громадяни, займалися 7 вербувальників - жителі Київської, Одеської, Закарпатської і Запорізької областей. Вони розміщували оголошення в Інтернеті і після підбору донорів здача аналізів проходила в Інституті ім. Шалімова, а організатор угруповання, громадянин Ізраїлю, підбирав людей, що потребують пересадки органів. Більшість донорів - здорові жінки від 18 до 25 років.

Потім донори через аеропорт "Бориспіль" виїжджали за кордон. Операції з пересадки нирки проводилися переважно в Азербайджані, а також Еквадорі (громадянам Бєларусі). Декілька операцій було зроблено в самому Інституті ім. Шалімова.

"Встановлено до 50 донорів, кожен з яких отримував за продаж своєї нирки 10 тис дол. Реципієнтам такі операції обходилися в 100-150 тис дол", - зазначив Кучер. За кожну операцію українські хірурги отримували від 15 до 20 тис дол.

Загальний обсяг коштів цього злочинного бізнесу сягав близько 18 млн дол на рік. Члени угруповання заробили понад 40 млн доларів. Вони були затримані "на гарячому" в Києві під час проведення операції.

Кучер уточнив, що на етапі документування цих злочинів були і заяви самих донорів, які виступають в справі як потерпілі. Нині вони дають пояснення. Він акцентував увагу на тому, що у цієї кримінальної справи, яка розслідується за ч.2 ст.149 КК (торгівля людьми), є перспективи розслідування і передачі до суду.

Торік український суд амністував фігуранта іншої гучної справи "чорних трансплантологів" Міхаеля Зіса, якого звинувачували в Україні в торгівлі людьми і незаконній трансплантації.

Також у 2009 році набув розголосу інший голосний скандал: українські лікарі і працівники моргів нібито продавали за кордон органи вже померлих людей, з яких згодом виготовляли біопрепарати.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 966 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ