Чт, 2024-03-28, 21:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 28 » Напад талібів на готель у Кабулі. 6 співробітників ООН загинули
11:53
Напад талібів на готель у Кабулі. 6 співробітників ООН загинули
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У ніч на середу бойовики увірвалися в будівлю МООНСА (Місія ООН по сприянню Афганістану) в районі Ширпур афганської столиці.

В результаті потужної перестрілки бойовиків з представниками сил безпеки в центрі Кабула сьогодні вбито в цілому 13 осіб, включаючи шістьох співробітників цієї міжнародної організації. Дев'ять працівників готелю поранено. Серед убитих - троє бойовиків "Талібану". Загинули також четверо поліцейських і місцевих громадян. Такі дані повідомили сьогодні японським журналістам представники міністерства внутрішніх справ Афганістану, передає ИТАР-ТАСС.

Представник ООН в Афганістані Едріан Едвардс повідомив, що всі вбиті - іноземні громадяни, один із них - американець. За його словами, зараз робляться спроби з'ясувати місцезнаходження інших працівників ООН, які в момент нападу були зареєстровані в готелі.


За словами начальника Слідчого управління кримінальної поліції Кабула генерал Саїда Абдул Гафар Саїд-зада, в перестрілці з терористами вбито двоє і поранено стільки ж співробітників поліції, передає РИА "Новости".

Як заявив глава міністерства внутрішніх справ Афганістану Земараі Башарі, на даний момент операція закінчена. Дані про жертви уточнюються, передає Бі-Бі-Сі.

Готель ООН в центрі Кабула була атакована на світанку. Поруч із будівлею стався потужний вибух, будинок загорівся. За свідченням очевидців, багато постояльці готелю вистрибували з вікон і розбігалися. Невдовзі після атаки будівля була щільно оточена підрозділами афганських сил безпеки за підтримки бронетехніки.

Через деякий час після нападу було зроблено кілька пострілів з гранатомета по готелю "Серена" також у центрі Кабула, яку в основному використовують іноземці. Її постояльців евакуювали в підвал, постраждалих немає. Як стало відомо, по фешенебельному готелю "Серена" терористи зробили два постріли з ручних гранатометів, але потрапила в будівлю тільки одна граната.

Поряд з готелем знаходиться одне з представництв ООН в Афганістані, а також резиденція губернатора східної провінції Нангархар Голя Ага Шірзая.

За словами афганської влади, в 7 ранку за місцевим часом в готель у центрі Кабула, який використовує ООН, проникли три бойовики, підперезані вибухівкою. Серед нападників на готель ООН в районі Ширпур в центрі Кабула були чотири іноземці, повідомив представник поліції, який штурмував будівлю готелю. За словами поліцейського, двоє терористів були арабами, а ще один - ймовірно, уродженець Шрі-Ланки.

Співрозмовник агентства РИА "Новости" повідомив, що всього в нападі брали участь сім бойовиків. Перед тим, як увірватися в готель, вони вбили двох охоронців біля входу, після чого один бойовик підірвав на собі жилет смертника, а ще один був убитий у перестрілці. Інші нападники захоплені в полон, сказав співробітник органів держбезпеки Афганістану.

Відповідальність за цю терористичну атаку взяв на себе рух "Талібан". З цією метою його представник розіслав повідомлення або безпосередньо подзвонив в офіси іноземних інформаційних агентств в Кабулі.

Здійснене в ніч на середу напад на готель ООН в центрі Кабула є першою спробою зірвати другий тур президентських виборів в Афганістані, повідомляє агентство France Press з посиланням на "прес-секретаря" радикального руху "Талібан" Забіулла Моджахеда.

"Це перший крок, спрямований на зрив другого туру виборів", - сказав Моджахед.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1246 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ