Вт, 2024-04-23, 09:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 30 » Нардепам Матіос пригрозив кримінальним провадженням за блокування закону про Держбюро розслідувань
21:24
Нардепам Матіос пригрозив кримінальним провадженням за блокування закону про Держбюро розслідувань
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що зареєструє досудове кримінальне провадження у зв'язку з "посяганням на основи нацбезпеки держави", якщо до кінця січня Верховна Рада блокуватиме внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань.

Про це Матіос заявив в интерв'ю виданню "МИР".

"Карний розшук знищено, зараз дознищують прокуратуру. ... Якщо до кінця січня законодавці блокуватимуть внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань, я готовий зареєструвати відповідне провадження, в якому буде вказано, що, не приймаючи рішення про внесення необхідних змін до цього закону, депутати свідомо зазіхають на основи національної безпеки держави, навмисне знищуючи єдину правоохоронно-слідчу систему України", - заявив Матіос.

"Для реєстрації провадження потрібно тільки моє глибоке переконання про наявність ознак злочину. А ось докази видобуваються в процесі розслідування. Підстав для реєстрації, повірте мені, буде достатньо", - додав він.

Матіос зазначив, що "бажання щось зробити без розуміння, як саме, призведе до повного хаосу в слідчій роботі правоохоронних структур".

"Юридичні тонкощі суспільству абсолютно байдужі. Але коли дійде до питання, хто ж далі буде розслідувати справи по Майдану, виникнуть питання. Тому що чим більше часу розслідується будь-яка справа, тим менше шансів отримати належні докази. Ми вже провели спільну нараду з секретарем РНБОУ, міністром юстиції, представниками всіх зацікавлених відомств, парламентських комітетів, на якій обговорювалася необхідність внесення змін до прийнятого закону", - зазначив військовий прокурор.

При цьому Матіос зазначив, що президент йде на внесення невідкладних змін до закону про ДБР.

Як відомо, раніше Матіос заявляв, що військова прокуратура просить законодавців і АП внести проект змін до закону про Державне бюро розслідувань. За словами Матіоса, ДБР не готове запрацювати з 1 березня, оскільки ДБР може працювати у випадку, коли буде набрано хоча б 50% його складу.

У разі невнесення змін до закону про ДБР "з'явиться вакуум в роботі правоохоронних органів, що призведе до різкого зростання злочинності".

Верховна Рада ухвалила закон про Державне бюро розслідувань 12 листопада 2015 року. Бюро мають віддати справи, які тепер підслідні прокуратурі.

Начальник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк також закликав внести зміни до закону про Держбюро розслідувань, інакше з 1 березня зупиняться розслідування злочинів проти Майдану.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: Кримінал, Матіос, блокування закону, Держбюро розслідувань, нардепи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ