Сб, 2024-04-20, 06:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 25 » Навздогін грипові в Україні розпочинається вакцинація
19:57
Навздогін грипові в Україні розпочинається вакцинація
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Уряд затвердив план проведення імунопрофілактики в умовах одночасної циркуляції сезонного й пандемічного грипу в 2009-2010 роках. Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

"Я констатую, що я, як головний санітарний лікар України, 11 листопада 2009 року підписав постанову про проведення заходів вакцинації проти сезонного й пандемічного грипу", - сказав Біловол.

Головний санітарний лікар підкреслив, що вакцинація здійснюватиметься в першу чергу серед певних груп ризику.

"Загалом було ухвалено рішення про те, що на сьогоднішній день країна повинна проводити імунопрофілактику. Ми констатуємо те, що країна повинна підготуватися до отримання якісної вакцини", - додав він.


Біловол також повідомив, що зараз розробляється лист на адресу Всесвітньої організації охорони здоров'я, який необхідний для отримання пандемічної вакцини на безоплатній основі.

"Там є декілька питань, які необхідно буде приймати на основі широкого загального обговорення, і ми повинні будемо ухвалювати політичне рішення, тому що, враховуючи нашу загальну відповідальність, ми повинні розуміти, що вакцинація - достатньо відповідальний процес і що після вакцинації можуть бути певні ускладнення. А для того, щоб цього уникнути, необхідно чітко відпрацювати алгоритм якості вакцини, її реєстрації, застосування й обізнаності населення", - пояснив головний санітарний лікар.

При цьому Біловол зазначив, що українська сторона поки обговорює умови ВООЗ про відмову від претензій до виробника вакцини у разі можливих негативних наслідків.

"Ми будемо дуже жорстко стояти на своїй позиції. Нам не потрібно ніяких негативних наслідків. Ми підходимо до цього серйозно й відповідально, але ті питання, які поставлені Всесвітньою організацією охорони здоров'я, ми ще обговорюватимемо. Загалом така конкретизована й жорстка відповідь, яку вони вимагають, – такого ми надавати не будемо. Ми стоятимемо на своїй громадянській позиції, на позиції національного законодавства, на позиції нашої країни", - наголосив Біловол.

Князевич заявляє, що надана ВООЗ пандемічна вакцина не використовуватиметься в Україні без реєстрації

Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич заявляє, що пандемічна вакцина, отримана від Всесвітньої організації охорони здоров`я у вигляді гуманітарної допомоги, не використовуватиметься в Україні без проведення національної процедури реєстрації. Про це Князевич повідомив сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

"У нас, якщо пам'ятаєте, були деякі проблеми з вакциною, яку ввозили, хоча довели в судовому порядку, що прекваліфікація ВООЗ є юридично правильною. Сьогодні я вніс за дорученням прем'єр-міністра проект розпорядження про певне спрощення, але без процедури реєстрації просто ввозити вакцину ми не будемо", - сказав Князевич.

Міністр пояснив цю позицію тим, що держава, ухвалюючи рішення про ввезення вакцини, надає гарантії громадянам, які вакцинуватимуться.

Також Князевич ініціює створення робочої групи з вивчення можливості виробництва вакцин в Україні.

"Я запропонував розглянути питання (на засіданні уряду) про створення робочої групи з винесення програми "Укрвакцина", тобто з виготовлення своєї вакцини", - сказав Князевич.

Міністр повідомив, що до складу групи планується включити представників Національної академії наук, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства економіки і Міністерства фінансів.

На думку Князевича, виробництво власних вакцин є інвестиційно привабливим проектом.

"Всі органи повинні дати відповідь – якщо ми йдемо на виробництво вакцини, то яким чином і за рахунок яких коштів. Ми розуміємо, що ця вакцина повинна бути якісною і конкурувати з іншими виробниками", - додав міністр.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1420 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ