Пт, 2024-04-19, 21:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 12 » Названо сім нових природних чудес світу. ВІДЕО
16:40
Названо сім нових природних чудес світу. ВІДЕО
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

11 листопада завершилося всесвітнє голосування на сайті new7wonders.com, який відбирає сім найбільших природних чудес світу, передає NEWSru.co.il.

За підсумками голосування були визначені переможці - сім чудес світу:

- Тропічні ліси Амазонії , що тягнуться більш ніж на сім мільйонів квадратних кілометрів і розміщуються на територіях Болівії, Бразилії, Колумбії, Еквадору, Французької Гвіани, Гвіани, Перу, Сурінаму і Венесуели. Амазонія являє собою половину тропічних лісів з тих, що алишилися на планеті. Річка Амазонка - найбільша річка в світі, її об'єм перевищує обсяг десяти найбільших світових річок, разом узятих. Амазонка має найбільший річковий басейн у світі.

- Бухта Халонг (В'єтнам). Халонг розташована в провінції Куанг-Нінь, на ній знаходяться 1969 вапнякових острівців різних розмірів і форм. Деякі з островів порожнисті, всередині них величезні печери, на інших знаходяться рибальські села. У водах затоки водяться 200 видів риб і 450 видів молюсків.

- Водоспад Ігуасу (Бразилія). Водоспад простягається на 2700 метрів і складається з 275 різних водоспадів. Розташовані на кордоні бразильського штату Парана і аргентинської провінції Місьйонес, оточені національними парками з субтропічних лісів, де живуть сотні рідкісних і зникаючих видів флори і фауни.

- Острів Чеджу (Корея). Острів розташований в 130 кілометрах від південного узбережжя Кореї, це найбільший корейський острів і найменша провінція: його площа складає 1846 квадратних кілометрів. На острові знаходиться найвища гора Південної Кореї - згаслий вулкан Халласан, який оточують 360 маленьких вулканів, висота Халласан - 1950 метрів над рівнем моря.

- Острів Комодо (Індонезія). Національний парк Комодо знаходиться на трьох островах - Комодо, Ринка і Падар, він був створений в 1980 році для охорони рідкісних комодських драконів.

- Підземна річка Пуерто-Принцеса (Філіппіни). Найдовша підземна річка в світі, по ній ходять судна, над річкою - мальовничі склепіння скель, сталактити і сталагміти. Для нижньої частини річки характерні припливи і відпливи. У гирлі печери, прямо біля самої води, ростуть дерева.

- Столова гора (Південна Африка) . Гора з плоскою, подібної столу, вершиною стала назвою для подібних гір у всьому світі. Це найбільш впізнаваний об'єкт в Кейптауні, її силует розташований на прапорі міста. Поруч зі Столовою горою знаходяться знамениті піки Дванадцяти Апостолів.

Раніше повідомлялося про десять пам'яток природного походження, які можуть припинити своє існування до 2030-го року.

Нагадаємо, у 2007 році сім чудес світу були представлені в ході грандіозного шоу, яке відбулося в столиці Португалії Лісабоні. Новий список визначили за підсумками голосування по телефону і Інтернету. У ньому взяли участь майже 100 мільйонів жителів Землі. Цей список був послугований замінити реєстр найвидатніших споруд планети, складений понад дві тисячі років тому назад Філоном Візантійським.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 1443 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ