Вт, 2024-04-23, 11:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 21 » Не пустили до Савченко Ірину Геращенко і заборонили в’їзд в Росії до 2021 року
09:51
Не пустили до Савченко Ірину Геращенко і заборонили в’їзд в Росії до 2021 року
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Член ПАРЄ, уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко отримала заборону на в’їзд до РФ на 5 років. Про це повідомила сама Геращенко, пише Українська правда.

За її словами, це сталося на КПП Мілове/Чортково. Згідно з документами, причина, через яку її не пускають, це загроза безпеці РФ.

"Нас з групою депутатів разом зі Святославом Цеголком муружили тут майже три години. А потім представник ФСБ заявив, що мені заборонено в'їзд на територію РФ до 2021 року", - сказала Геращенко.

Вона нагадала, що вона і Цеголко їхали на суд за дорученням президента.

"А мене потім запросили і сказали: "Вам, Ірино Володимирівно, ми маємо вручити повідомлення про те, що ФСБ РФ забороняє вам в'їзд на територію РФ до 1 лютого 2021 року за п. 1 ст 27 закону про порядок в'їзду/виїзду в РФ у зв"язку з захистом нацбезпеки країни, а також оброноздатністю РФ", - навела слова працівників ФСБ Геращенко.

Геращенко повідомила, що надала документи про те, що вона є членом української делегації на мінських переговорах, а також членом української делегації в Раді Європи. Вона також підкреслила, що надала росіянам свій дипломатичний паспорт.

Геращенко звернула увагу, що акти про заборону в’їзду, датовані 8 березня.

"Мені видали акт про те, що маю залишити територію РФ, і він був датований 8 березня. Вони намагалися переписати ці акти і вже замінити на сьогоднішнє число і подали, щоб я знову їх підписала", - сказала Геращенко і додала, що відмовилася це робити.

"Тобто в акті написано, що я затримана старшим зміни 8 березня. Але 8 березня я точно перебувала не в РФ", - наголосила Геращенко.

"Я повідомила про ситуацію міністру закордонних справ Клімкіну. МЗС готує ноту", - сказала вона і додала, що очікує, що колеги поставлять це питання на засіданні ПАРЄ.

Крім того, вона має намір поставити питання про заборону її в'їзду в РФ на наступних мінських переговорах 23 березня.

Геращенко також висловила побоювання за своїх колег.

"Наш консул Москаленко, який перебуває на КП, повідомив, що в Донецьку, де оголошуватимуть вирок, дуже напружена атмосфера, готуються провокації, можливо проти наших депутатів", - сказала вона.

Напередодні група депутатів з фракцій БПП та "Батьківщина" вирушили до РФ для участі у судовому засіданні, на якому буде оголошено вирок українській льотчиці Надії Савченко. Серед них: Марія Іонова, Олена Кондратюк, Ірина Луценко, Олексій Рябчин, Вадим Івченко, Сергій Євтушок, Валерій Дубіль, Віктор Кривенко та речник президента України Святослав Цеголко.

"Прочитали, що в РФ не пускають групи підтримки Надії. Сподіваюся, у них вистачить розуму допустити депутатів, що мають дипломатичні паспорти, серед яких є члени ПАРЄ і інших міжнародних організацій. Інакше - це було б надто показово", - написала Геращенко напередодні поїздки.

Раніше на територію РФ не пропустили одну з груп, яка прямувала до Росії для підтримки української льотчиці Надії Савченко під час оголошення вироку 21 березня.

Як відомо, вирок у справі Надії Савченко суд почне оголошувати 21 березня.

Російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.

Президент Петро Порошенко заявив, що готовий скористатися своїм конституційним правом і обміняти українську льотчицю Надію Савченко, незаконно ув'язнену в Росії, однак, за його словами, протягом двох років жодної пропозиції про обмін заручниці Кремля не надходило.  

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: 2021 р, в’їзд, Савченко, Ірина Геращенко, Росія, Заборона
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ