Пт, 2024-03-29, 17:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 26 » Німці хочуть продовжити лікування Тимошенко, але влада їм заважає
10:58
Німці хочуть продовжити лікування Тимошенко, але влада їм заважає
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко потребує подальшого лікування. Про це йдеться у заяві німецьких лікарів клініки "Шаріте", переклад якої наводить прес-служба партії "Батьківщина".

"В українських ЗМІ наводяться цитати українського Міністерства охорони здоров'я, згідно з якими медична комісія дійшла висновку, що пані Тимошенко не потребує подальшого лікування у клініці. Це повідомлення не має ані підтримки міжнародної медичної комісії, ані не відображає позицію німецьких лікарів", - йдеться у заяві.

"Ми вважаємо, що пані Тимошенко потребує подальшого лікування, і ми і надалі є у її розпорядженні", - сказав глава клініки Карл Макс Айнхойпль.

Окрім того, він наголосив, що "українська сторона не дала змоги провести заплановане на 22-23 лютого 2013 року обстеження пацієнтки у Харкові".

"Міністерство закордонних справ повідомило про це посольство Німеччини у Києві ввечері 22 лютого. З того часу ми координуємо наші дії з німецьким й українським посольствами, щоб найближчим часом відвідати пані Тимошенко та узгодити з колегами на місці подальший план лікування", - підкреслив він.

Як відомо, раніше "Батьківщина" заявила, що німецькі лікарі клініки "Шаріте" так і не отримали від влади офіційного повідомлення про те, коли їм буде надано дозвіл на зустріч з лідером опозиції Тимошенко.

Власенко поскаржиться Євросуду на недопуск німецьких лікарів

Факт недопуску 23 лютого 2013 року німецьких лікарів до екс-прем'єра Юлії Тимошенко буде відображений у скарзі до Європейського суду. Про це під час брифінгу повідомив захисник лідера опозиції Сергій Власенко, пише Українська правда.

"Я вважаю, що це є порушенням Європейської конвенції з прав людини, і, звичайно, ми будемо доповнювати нашу скаргу і цими поясненнями", - сказав він.

Власенко заявив, що "відповідальність за стан здоров'я несуть німецькі лікарі", і нагадав, що про це неодноразово говорили міністр охорони здоров`я Раїса Богатирьова та керівники пенітенціарної служби.

Водночас прес-служба Державної пенітенціарної служби заявила, що "жодних заборон чи заперечень проти візиту німецьких лікарів ніколи не чинила і не чинить".

"Відповідно, подібні коментарі адвокатів засудженої про начебто порушення якихось прав Тимошенко розцінюємо, як такі, якими оточення засудженої намагається виправдати майже тримісячну відсутність візитів німецьких лікарів", - заявили у відомстві.

"Крім того, зазначаємо, що всі дії співробітників колонії відповідають вимогам чинного законодавства, адже німецька сторона у встановленому законом порядку через МЗС та посольство була поінформована про готовність української сторони забезпечити їхню роботу 25 лютого у складі Міжнародної медкомісії", - додали у прес-службі.

"За інформацією керівництва ЦКЛ №5, українська частина Міжнародної медкомісії лікарів була готова до роботи з німецькими колегами, починаючи з 23 лютого, коли планувалося провести зустрічі та обговорення відповідних питань з німецькими лікарями, однак останні так і не прибули", - заявили у ДПтС.

"Впевнені, що наші заяви про відсутність будь-яких перешкод з нашого боку, представники клініки "Шаріте" при нагоді підтвердять, якщо все ж таки прибудуть до Харкова", - додали у пенітенціарній установі.

ДПтС також оприлюднила документ, "який підтверджує, що німецькі медики чітко знають про те, що 25 лютого на них чекали і представники ДПтС, і МОЗ".

Політолог упевнений, що Тимошенко розривається – хоче бути і на публіці, і довше залишатися в лікарні

Питання здоров'я Юлії Тимошенко не вирішується такий довгий час через політичну складову. З одного боку вона хоче бути на публіці, а з іншого їй зручно перебувати в лікарні. Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов, повідомляє УНН.

"Чому німецькі лікарі не прилетіли, я не знаю. Якби йшлося просто про здоров'я, тоді можна було б дати якусь приблизну відповідь. Але оскільки йдеться про політику, а не про фізичне здоров'я, то дати відповідь набагато важче", - заявив експерт.

Політолог зазначив, що якщо Тимошенко і далі хоче залишатися в комфортних умовах харківської лікарні, їй треба хворіти якомога довше.

"Тут ситуація виглядає таким чином. З одного боку Тимошенко висловила бажання бути присутньою на процесі справи по Євгену Щербаню. Тимошенко рветься на публіку, рветься в Київ. Влада ж говорить про те, що якщо вона може бути присутньою на суді у справі Щербаня, отже, вона здорова, а це означає, що їй потрібно вирушати назад в Качанівську колонію, а не бути в комфортабельних умовах у лікарні в Харкові. Але це вже не влаштовує Тимошенко та її прихильників. І тепер прихильники Тимошенко вимагають медичного огляду та висновків про те, що Тимошенко не зовсім здорова, щоб не відправляти її назад в Качанівську колонію", - пояснив Карасьов.

З 22 лютого Юлії Тимошенко дозволили проходити реабілітаційні процедури у спеціальній кімнаті і без наглядачів. Раніше повідомлялося, що після заяви президента з її палати прибрали камери спостереження.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

Тимошенко відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня 2012 року її перевезли в харківську ЦКБ №5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра проводиться за рекомендаціями лікарів з берлінської клініки Charité.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: німці, лікування Тимошенко, влада
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ