Чт, 2024-03-28, 10:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 24 » "Нормандська четвірка" схвалила поліцейську місію ОБСЄ
08:57
"Нормандська четвірка" схвалила поліцейську місію ОБСЄ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову у "Нормандському форматі", після завершення робочого візиту до Стамбула. Про це cьогодні вночі 24 травня повідомила прес-служба президента України.

Порошенко звернув увагу на погіршення безпекової ситуації, зокрема обстріли в районі Авдіївки, що є реальною перешкодою для досягнення прогресу в мирному врегулюванні.

Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація і повне припинення вогню.

Президент України наголосив, що для цього Росія має вивести війська з окупованої частини України і припинити постачати туди зброю та найманців. Президент також звернув окрему увагу на необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном.

Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортанню поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання.

Під час розмови було також наголошено на необхідності повного виконання Мінських домовленостей, включно зі створенням безпекових передумов для проведення місцевих виборів у деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм БДІПЛ/ОБСЄ.

Порошенко закликав Росію звільнити всіх українських заручників, включно з Надією Савченко, Геннадієм Афанасьєвим, Юрієм Солошенком.

Глава Української держави також назвав неприпустимим постійне порушення прав кримських татар в окупованому Росією Криму і закликав припинити їх переслідувати та негайно відпустити усіх політичних в’язнів.

Нагадаємо, 21 травня Порошенко під час телефонної розмови з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель попросив Німеччину, яка нині головує в ОБСЄ, пришвидшити підготовку до розгляду пропозиції щодо розгортання збройної місії на Донбасі.

Путін передав пропозиції щодо виборів на Донбасі

Президент РФ Володимир Путін передав партнерам з "нормандського формату" "узгоджені" з бойовиками пропозиції щодо місцевих виборів, особливого статусу, амністії і децентралізації на окупованому Донбасі. Про це повідомили у прес-службі Кремля за підсумками телефонної розмови з Путіним президента України Петра Порошенка, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Французької Республіки Франсуа Олланда.

"Партнерам з "нормандського формату" передано узгоджений з "ДНР" і "ЛНР" пакет пропозицій щодо місцевих виборів, особливого статусу, амністії і децентралізації, які слід було б уважно розглянути у Контактної групи", - йдеться в повідомленні. При цьому не уточнюється, на якій такій підставі "узгодженням" цих документів займається Кремль.

У повідомленні прес-служби глави РФ також зазначається, що Путін "закликав до негайного припинення обстрілів українськими збройними формуваннями населених пунктів Донбасу".

"Наголошено, що ключовим елементом врегулювання має стати прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом з метою повного і всеосяжного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року", - стверджують у Кремлі.

Також, згідно з повідомленням Кремля, "обговорювалися питання політичного врегулювання ситуації на південному сході України". При цьому не вказується, про який конфлікт на "південному сході України" йдеться, оскільки російським окупаційним військам вдалося захопити лише південно-східні райони Донецької і Луганської областей.

"Крім цього, відбувся також обмін думками про можливі кроки щодо вирішення низки гострих соціально-економічних і гуманітарних проблем південного сходу України", - запевняють у прес-службі Путіна.

"Відзначено важливість суворого дотримання режиму перемир`я, підвищення ефективності діяльності у зоні конфлікту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ шляхом додання їй додаткових повноважень, а також зміцнення Спільного центру з контролю і координації", - заявили в Кремлі.

Крім того, за повідомленнями, були порушені деякі аспекти кризової ситуації в Сирії.

Зазначимо, українська сторона неухильно дотримується умов мирних Мінських домовленостей, тоді як Росія досі не вивела своїх військ з окремих районів Донецької й Луганської областей (ОРДЛО), і продовжує всіляко підтримувати місцеві проросійські терористичні організації, а також не передає офіційному Києву контролю над державним кордоном й перешкоджає діяльності міжнародних спостерігачів. Менше з тим, Україна розглядає можливість проведення в ОРДЛО місцевих виборів, але під патронатом поліцейської місії ОБСЄ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: нормандська четвірка, поліцейська місія ОБСЄ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ