Чт, 2024-04-18, 12:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 5 » Новий військово-адміністративний поділ країни затвердив Порошенко
20:20
Новий військово-адміністративний поділ країни затвердив Порошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко своїм указом затвердив новий військово-адміністративний поділ території України.

Голова держави увів у дію відповідне рішення РНБО від 27 січня 2016 року, йдеться у повідомленні прес-служби президента у п'ятницю, 5 лютого.

Військово-адміністративний поділ території України встановлює територіально-географічні межі відповідальності органів військового управління Збройних Сил України за виконання військово-адміністративних функцій у сфері оборони на суші, у повітряному та морському просторі з урахуванням території, яка згідно із законами України та постановами Верховної Ради визнана тимчасово окупованою.

Указ президента визначає та нормативно врегульовує питання розмежування території держави на військово-адміністративні райони в інтересах забезпечення оборони України.

Сухопутна територія України поділяється на чотири військово-сухопутні зони та окремий військово-сухопутний район, які є районом відповідальності оперативних командувань "Північ", "Південь", "Захід" і "Схід".

Повітряний простір України поділяється на три військово-повітряні зони та один окремий військово-повітряний район, які є районом відповідальності повітряних командувань "Захід", "Південь" та "Центр".

Морський простір з урахуванням правового статусу тимчасово окупованих територій внутрішніх морських вод і територіального моря України навколо Кримського півострову та окремого району Донецької області поділяється на "Чорноморську" та "Азовську" військово-морські зони відповідальності Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

"Необхідність зміни військово-адміністративного поділу території України обумовлена положеннями Воєнної доктрини України, що передбачають механізми реагування на актуальні загрози воєнній безпеці держави, зокрема з боку Російської Федерації, а також структурними змінами у системі управління Збройних Сил України, удосконалення якої відбувається відповідно до Замислу реформування Збройних Сил України та Стратегічного замислу застосування Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів з відсічі збройної агресії проти України, затверджених президентом", - передали в прес-службі голови держави.

Як повідомлялося, 27 січня Порошенко на засіданні РНБО наголосив на необхідності затвердження нового військово-адміністративного поділу. Голова держави зазначив, що в цьому питанні наша країна виходить з того, що "у тривалій історичній перспективі головною військовою загрозою є і, на жаль, буде залишатися, країна-агресор Російська Федерація".

"Досі це районування було побудовано на тому, що левова частина підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань концентрувалися на нашому західному кордоні, де були створені всі умови для розташування військ", - сказав голова держави та зазначив, що при цьому східний кордон не лише не був демаркований, а ми фактично не мали вибудованої лінії оборони на східному кордоні, за що країна заплатила надзвичайно високу ціну.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: військово-адміністративний поділ кр, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ