Чт, 2024-04-25, 07:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 8 » Ножем відбив напад 11 акул, які його атакували, польський кайтсерфер
15:19
Ножем відбив напад 11 акул, які його атакували, польський кайтсерфер
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

42-річний польський кайтсерфер з Гданська Ян Лісевскі, протягом двох днів дрейфував у Червоному морі, стверджує, що вижив, відбившись від цілої зграї акул, які його атакували. Загалом за час битви, яка тривала цілу ніч, на нього напали 11 хижаків, які за розміром досягали шести метрів, повідомляє NEWSru.com посилаючись на зарубіжні ЗМІ.

Лісевскі, минулого року став першим кайтсерфером в світі, перетнувши Балтійське море, збирався перетнути Червоне море, вирушивши з єгипетського міста Ель-Гуна в порт Дуба в Саудівській Аравії на своєму кайті. Серфер вже подолав дві третини своєї 200-кілометрової подорожі, коли раптово в морі встановився повний штиль. Кайт поляка впав, і підняти його не вдалося, хоча спортсмен протягом двох годин не залишав надію.

Вітер все не повертався, але на морі піднялися хвилі. Напередодні наступаючої ночі Лісевскі вирішив послати сигнал SOS. Як розповів сам спортсмен в інтерв'ю телеканалу TVN24, повз нього пролітали рятувальні вертольоти, навіть пропливло риболовецьке судно, якому спортсмен сигналив ракетою. Проте допомога прийшла лише через 40 годин, коли береговій охороні Саудівської Аравії все ж таки вдалося знайти екстремала.

Перша ніч в очікуванні рятувальників, як розповів Лісевскі, пройшла досить спокійно. У другу ж ніч він підплив до рифу, де був атакований акулами. Як вважає сам чоловік, хижаків привернуло яскраве забарвлення кайта. "Я колов їх ножем навмання: в очі, ніс і зябра", - поділився Лісевскі з польським агентством PAP.

Як зауважив спортсмен, йому вдалося врятуватися завдяки енергетичним напоям, якими він заповнював відсутність питної води, двом шоколадним батончикам і ножеві, який зазвичай він з собою не бере. Цього разу взяти з собою настільки корисний інструмент вмовив його брат Петро. "Напевно, у нього було щось на зразок передчуття", - розповів Лісевскі.

Наразі спортсмен перебуває в лікарні у Дубі, проте ніяких серйозних травм він не отримав.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський тим часом провів телефонні переговори з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Його Королівською Високістю Принцом Сауд аль-Фейсалом, під час яких подякував владі Саудівської Аравії і висловив особливу подяку співробітникам пошукових служб в морі та аварійно-рятувальних служб за порятунок життя польського кайтсерфера, повідомляє PolishNews.ru.

Сікорський також підкреслив, що успіх пошуково-рятувальної операції багато в чому залежав від безпрецедентної кількості персоналу і устаткування, спрямованого Саудівською стороною.

Нагадаємо, що американський серфінгіст стверджує, що під час катання на Тихому океані його збила з дошки величезна біла акула, і він якимось чином виявився на спині хижака і проїхав стоячи на акулі декілька секунд.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: Ножем відбив напад 11 акул
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ