Пт, 2024-04-19, 23:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 27 » Нуланд: вибори на Донбасі повинні бути українськими. ВІДЕО
14:27
Нуланд: вибори на Донбасі повинні бути українськими. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Санкції проти Російської Федерації залишаться в силі до виконання Мінських угод і деокупації нею Криму. Про це 26 квітня на брифінгу в Києві заявила заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми проінформували президента Порошенка, главу МЗС Клімкіна, що президент Обама підтримує повне виконання Мінських домовленостей і повну деокупацію українського Донбасу. Ми також запевнили президента і міністра закордонних справ України про зустріч Обами в Ганновері з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а також про зустріч в широкому форматі з Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом, прем'єром Великобританії Девідом Кемероном і прем'єром Італії Маттео Ренці і підтвердили нашу спільну позицію, що санкції щодо Росії залишатимуться в силі до того часу, поки вона повністю не виконає свої зобов'язання по Мінським угодами", - сказала вона.

Нуланд також запевнила в збереженні санкцій проти Росії у зв'язку з окупацією нею Кримського півострова.

Заступник державного секретаря США заявила, що вибори на непідконтрольних Києву територіях Донбасу повинні відповідати українському законодавству та міжнародним стандартам.

"Для імплементації Мінських угод необхідне відновлення безпеки і забезпечення повного доступу (місії ОБСЄ - ред.) по всьому Донбасу, повернення всіх заручників і підготовка до справжніх українських виборів на Донбасі, які б відповідали міжнародним стандартам і Конституції України", - заявила Нуланд.

"Повідомлення про нашу зустріч з представниками Верховної Ради вчора були зовсім неточними, ми не називали конкретні дати з приводу того, коли повинні пройти вибори. Ми абсолютно чітко дали зрозуміти, що для проведення виборів відповідно Мінській угоді потрібно забезпечити мир, безпеку, ОБСЄ має отримати доступ і повинні бути створені умови для кандидатів агітувати за себе, спілкуватися з виборцями", - сказала представниця Держдепу.

За її словами, українська сторона працює над підготовкою таких виборів, але обов'язковою умовою для їхнього проведення залишається відновлення на Донбасі безпеки, "чого зараз там немає".

"Що стосується міжнародних поліцейських сил, це обговорюється. Обговорюється те, як забезпечити відповідні умови для виборців Донбасу, щоб вони могли провести голосування вільно. Існує СММ ОБСЄ, їй не завжди вдавалося виконувати свою роль. Тому питання додаткових заходів залишається відкритим", - сказала вона.

Нагадаємо, 26 квітня народний депутат України від "Самопомочі" Вікторія Войціцька після зустрічі з Нуланд розповіла, що США нібито розраховують на вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) вже влітку.

За її словами, на зустрічі були озвучені такі ключові меседжі: "Держдепартамент наполягає на тому, що Україна має внести зміни до Конституції – з "особливим статусом" для окупованих територій Донеччини та Луганщини, провести на окупованих територіях вибори найближчим часом та забезпечити амністію бойовикам. Мінські угоди необхідно імплементувати до кінця 2016 року, альтернативи їм немає".

Президент України Петро Порошенко в кінці березня заявляв про готовність провести вибори на тимчасово окупованій частині Донбаса в присутності міжнародного компонента з питань безпеки.

Керрі має намір відвідати Україну цієї весни

"Держсекретар Керрі вже близько року тут не був, щоразу запитує у мене, чому я їжджу, а він ні. Він зацікавлений у тому, щоб приїхати, і, напевно, приїде цієї весни", - сказала Нуланд.

Також вона зазначила, що питання надання фінансової та технічної допомоги з боку США для України залежить від проведення реформ в країні, а не від питання виконання Мінських домовленостей.

"Україні потрібен новий генеральний прокурор, країна має продовжити реформу судоустрою. Корупція все ще залишається серйозною проблемою. Напевно, настав час посадити за ґрати деяких корупціонерів, які тривалий час крали в народу України, і корупцію викоренити", - заявила Нуланд.

Разом з тим вона відзначила прогрес у проведенні реформ в Україні.

"У вас стабілізувалася валюта, за довгий час вперше досягли енергетичної незалежності, ви стабілізували бюджетний процес, сформувалася нова поліція", - перерахувала заступник держсекретаря США.

При цьому вона підкреслила, що Україні належить ще виконати багато роботи на шляху реформ, а 2016-й повинен стати роком, коли українські реформи стануть невідворотними.

"Я ще раз підтвердила рішучість США підтримувати Україну в міру того, як вона буде йти по шляху до чистого європейського демократичного майбутнього", - сказала Нуланд.

"Ми також, як і раніше, наполегливо закликали до єдності серед усіх демократичних сил та усіх реформаторів, тих, які перебувають у коаліції, та тих, які до неї не входять, щоб вони продовжували домагатися змін, і щоб робили це разом", - наголосила помічник держсекретаря США, передає УНІАН.

У цьому зв`язку вона зазначила, що після зустрічі з прем`єр-міністром Володимиром Гройсманом у неї склалося враження, що голова українського уряду розуміє необхідність та відданий наміру забезпечити покращення життя громадян України вже у цьому році.

Нуланд також привітала повідомлення від президента Петра Порошенка, прем`єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Верховної Ради Андрія Парубія, що вони зацікавлені прискорити реалізацію реформи органів прокуратури та судової реформи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: донбас, українські, вибори, НУЛАНД
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ